Olay, 5 Ekim Pazartesi günü Serdivan İlçesi Esentepe Mahallesi meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yapımı devam eden inşaatta bulunan değeri 60 bin lira olan elektrikli ve elektronik eşya ile iş makinelerinin çalınması ihbarı üzerine Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Olay yerinde inceleme yapan Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), çalınan malzemelerin önce ormanlık alanda saklandığını, ardından da araca yüklenerek götürüldüğünü tespit etti. Ekipler kısa sürede, malzemelerin taşındığı araca ve hırsızlara ulaştı.
Kimlikleri belirlenen şüphelilerden İ.G Sakarya’da, E.G. ise Bilecik’in Osmaneli ilçesindeki evinde, gerçekleştirilen operasyonlarla yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada çalınan iş makinelerinin bir bölümü ele geçirildi. Şüpheliler yapılan sorgulamada çaldıkları malzemelerin bir kısmını Osmaneli ve Bursa’nın İznik ilçelerinde sattıklarını itiraf etti. 
JASAT, çalınan malzemelerin tamamını ele geçirerek, sahibine teslim etti. Şüpheliler ise sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.