Kasım ayı içerisinde Melen Mahallesinden 2, Kozluk Mahallesinden 1 adet hızar motoru ve 70 kg. fındık, Gümüşoluk Mahallesinden 400 kg. fındık çalındığı ihbarı üzerine harekete geçen Jandarma Asayiş Timleri; elde ettikleri bulgu ve delilleri değerlendirerek 10 Kasım tarihinde Savcılık talimatı ile operasyon yaptı. Operasyonda M.A.D., S.M.S., S.S., O.T. ve E.B. isimli beş şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilere ait evlerde yapılan aramada 40 gr. kubar esrar ile çok sayıda çalıntı malzeme ele geçirildi.

Şahısların alınan ifadelerinde Kocaali İlçesinde 7, Karasu İlçesinde ise 2 hırsızlık olayını kendilerinin gerçekleştirdiklerini beyan etmeleri üzerine haklarında Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ‘Uyuşturucu Madde Kullanmak ve Hırsızlıktan’ işlem yapıldı.

Karasu İlçe Merkezinde bulanan Rent A Car’dan kiralamış oldukları araç ile hırsızlık olaylarını işlediklerini itiraf eden şüpheliler Jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Ferizli L Tipi Cezaevine gönderildi.