KESK’e bağlı Eğitim Sen Sakarya Şubesi üyeleri, Adapazarı Atatürk Bulvarında basın açıklamasında bir araya geldi. KESK Dönem Sözcüsü Yücel Kaçar tarafından okunan basın açıklamasında halkın gerçek gündeminin yoksulluk ve geçim sıkıntısı olduğu belirtilerek, “Diğer bütün gündemler, bu gerçeğin üstünü kapatmak için baş vurulan suni, yapay gündemlerdir” dedi. 


Siyasal iktidarın, işçinin değil patrondan yana olduğunu söyleyen Kaçar, “Hükümet patronların, büyük holdinglerin milyarca liralık vergi borçlarını bir çırpıda silerken, işçileri, emekçileri, memurları, emeklileri, esnafı ve çiftçileri kuru ekmek bütçesine layık görmüştür. Gözümüzü iğneden ipliğe gelen zamlarla açtığımız, pandemi ile birlikte hayat pahalılığının, işsizliğin her geçen gün daha fazla derinleştiği bir yılı geride bıraktık.  Ancak ne yazık ki yaşadığımız sorunları geride bırakmadık. Gittikçe ağırlaşan koşullarda zam yağmuru devam ediyor” diye konuştu.


Kamu emekçilerinin 2021 yılının ilk altı ayı için % 3 maaş artışına mahkum edildiğini belirten KESK Dönem Sözcüsü Yücel Kaçar, “Açlık sınırının 2.600, yoksulluk sınırının 8.600 TL’yi aştığı bugünün koşullarında hiç kimsenin kamu emekçilerinin maaş artışlarında TÜİK vasıtası ile açıklanan sahte enflasyon rakamlarını dayatma hakkı  hakkı yoktur. Yıllardır yaşadığımız kayıpların giderilmesini istiyoruz. KESK olarak, tüm kamu emekçilerini insanca yaşamaya yetecek bir ücret talebine sahip çıkmaya, hayat pahalılığına,  adaletsiz vergi sistemine, yoksulluk,yolsuzluk ve israf düzenine karşı emeğin haklarını korumak için birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.