Orhangazi Kültür Merkezinde düzenlenen program, oldukça duygusal bir ve yoğun bir atmosferde gerçekleşti.

İstiklal Marşı'nın ardından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Erbakan Vakfı Sakarya İl Başkanlığınca özel olarak hazırlanan Çanakkale Sinevizyon gösterimi katılımcılara izlettirildi.

Erbakan Vakfı Sakarya İl Hanım Kolları Başkanı Havva Önal, yaptığı açılış konuşmasında, Çanakkale zaferinin milletin iman, ruh ve duygusal yansımasını gösteren en güzel örneklerden biri olduğunu belirtti.

Önal, Çanakkale Savaşının, Türk milletinin en zor zamanında imanını, yüreğini ve her şeyini ortaya koyup canla başla ve kahramanca mücadele ederek haçlı Avrupa'ya karşı kazandığı büyük bir zafer olduğuna vurgu yaparak, Çanakkale zaferinin tüm dünyaya, iman gücünün karşısında hiç bir gücün duramayacağını ve üstün gelemeyeceğini öğrettiğini söyledi.

Önal, konuşmasında, Çanakkale zaferinin Müslüman-Türk tarihinin en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğunu, aynı zamanda Milli birlik ve beraberliğin pekiştiği en güzel örneklerden biri olduğu ifade etti.

Çanakkale zaferinin gelecek nesillere iyi anlatılması gerektiğine vurgu yapan Önal, “Vatan topraklarını bizlere emanet eden şehitlerimize karşı minnet borcumuzu tam anlamıyla ödememiz mümkün değil” dedi.


Önal'ın konuşmasının ardından, programın konferans bölümüne geçildi.  Konferansa konuşmacı olarak katılan Erbakan Vakfı Marmara Bölgesi Sorumlusu Ayten Yiğit, salondakilere Çanakkale savaşı hakkında bilgiler verdi. Çanakkale zaferinin, insanlık tarihinin en büyük destanlarından biri olduğunu anlatan Yiğit, Çanakkale zaferinin, İslam'ın Haçlıya, hakkın batıla, mazlumun zalime, imanın şeytana vurduğu en büyük darbe olduğuna vurgu yaptı. Yiğit, Çanakkale savaşının sadece bir ülkenin savaşı değil, aynı zamanda İslam'ın ve ümmetin savaşı olduğunu, Çanakkale'de verilen destansı mücadelenin hem bir milletin varoluş mücadelesi, hem de İslam'ın ve imanın Anadolu'da payidar kalma mücadelesi olduğunu söyledi.