Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi Kadın Kolları Başkanı Hayrunnisa Yavuz; “15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ’ye en büyük dersi millet verdi. Bu milletin vergisiyle maaş alıp, evine ekmek götüren ve yediği ekmeğe, hizmet ettiği vatana, annesinden emdiği süte ihanet eden, milletin üzerinde alçak uçuş yaparak millete alçakça saldıranlara bu millet en büyük dersi verdi.
Bundan sonra darbe yapmaya kalkışacak olan başıbozuklar bir kez değil, bin kez düşünecekler. Çünkü bu asil millet yeter artık diyerek darbe girişimine ‘dur’ dedi. Göğsünü mermilere siper eden millet, tarihe altın harflerle not düştü. Millet onları tarihin çöp sepetine gönderdi. Onun için bu millete teşekkür ediyoruz.
15 Temmuz gecesi Sakarya Kent Meydanında sizin dirayetli duruşunuz ve meydandaki kadınları organize ederek işgal edilen Sakarya Valiliğine hareketiniz takdire şayandı. Bu sebeple de size hassaten teşekkür ederiz” dedi.

Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu ise; “15 Temmuz gecesi milletimizin onurlu duruşu ile büyük bir badire atlattık. 12 Eylül ve 28 Şubat darbelerini yaşamış ve mağduru olmuş insanlar olarak bir darbe ile daha bu ülkeye istikamet verilmesine müsaade edemezdik. Türkiye’nin bir Suriye, bir Filistin yapılmak istenmesine göz yumamazdık.
Türkiye’nin gelişmesini ve büyümesini istemiyorlar. Türkiye sadece Türkiye’de yaşayanları ilgilendirmiyor, dünyadaki tüm mazlumları ilgilendiriyor. Türkiye’nin ayakta kalması için her zaman dua ediyorlar.
Türkiye’nin ve bu şehrin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak sizlerle sosyal sorumluluk vb projelerde birlikte çalışmak isteriz. Eğitim-Bir-Sen her zaman vatanının milletinin yanında yer almıştır. Bu sebeple sizlere her türlü desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

Ziyarette Eğitim-Bir-Sen Kadın Kolları Başkanı Hayrünnisa Yavuz’un yanı sıra il yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Ziyaret sonunda Zehra Hatipoğlu’na günün anısına bir tablo takdim edildi.