Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi üyelerine yönelik açtığı Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı kursuna katılan kursiyerlere ve sınava girecek diğer üyelerine yönelik dördüncü denemi sınavını gerçekleştirdi. Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı Yazılı Sınavına Hazırlık Kitabı, sınavla ilgili kurslar ve ek materyaller ile üyelerini  hazırlayan Eğitim Bir Sen 20 Mart Pazar  günü sınava girecek üyelerine deneme sınavı yaptı. 

Eğitim-Bir-Sen Sakarya  Şube Başkanı Murat Mengen, “Sendikal çalışmaların yanı sıra sayısı 5 bine dayanan üyelerimize yönelik farklı projeler de gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz aylarda MEB Görevde Yükselme Sınavına üyelerimizi hazırlayarak memurluk ve şeflik sınavlarında üyelerimize destek olmuştuk. Bu çerçevede 20 Mart’ta yapılacak olan Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı sınavı öncesinde hafta içi ve hafta sonu grupları olmak üzere  4 merkezde  kurs düzenledik. Kursiyerlerimizi Şubat ve Mart ayı içerisinde toplamda 4 adet deneme sınavına aldık. Bu çalışmalarımızda üyelerimize farkındalıklar yaratarak onların çeşitli faaliyetlerle destekliyoruz. Müdür yardımcılığı sınavlarıyla ilgili sürecin belli olmasıyla birlikte genel merkezimiz mevzuat birimi tarafından Kitap hazırlıkları başlanılmış ve kitaplar basılarak sınava girecek tüm üyelerimize ulaştırılmıştır. Üyelerimizin bireysel kariyerlerine yönelik ve  ihtiyaçları doğrultusunda her türlü çalışmayı yapıyoruz.  Sendika olarak, tüm eğitim camiası ve çalışanlarının yanında olduğumuzu bir kez daha belirtelim. Sınava girecek tüm üyelerimize başarılar diliyorum” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Adem Arslan ise; “4 hafta süren eğitimler boyunca; Türkçe, Genel Kültür, resmi yazışma kuralları, halkla ilişkiler ve iletişim becerileri, okul yönetimi, okul geliştirme, eğitim öğretimde etik, protokol kuralları, anayasa, kanunlar, yasalar, yönetmelikler, kanun hükmünde kararnameler, kamu mali yönetimi ve bunun gibi sınavda sorumlu olunan konularda 4 farklı merkezde  alanında uzman eğitimciler tarafından hafta içi ve hafta sonu kurslarında dersler verildi. Üyelerimize bine yakın hazırlık kitabı dağıttık. 4 kez deneme sınavı yaparak onları en iyi şekilde sınava hazırlamaya çalıştık” diye konuştu.