AGDAŞ tarafından yapılan açıklamada, yaz aylarında abonelik işlemlerinin sakin geçtiğini, doğal gaz abonesi olmak isteyen müşterilerin geçen yıllarda olduğu gibi yine Eylül – Ekim aylarını bekledikleri söylendi. Bu yılda aynı yoğunluğun yaşanmaması için doğal gaz konforunu yaşamak isteyen vatandaşların abonelik işlemlerini Ağustos ayı bitmeden yaptırmalarını tavsiye etti. Bu yoğunluğun doğal gaz açımı sonrasında cihazların devreye alınmasına ve servis hizmetlerine de yansıyacağı aktarıldı.
 
Doğal gaz aboneliği bir telefon kadar yakın
 
2015 Eylül ayı itibari ile değerli müşterilerine sunduğu hizmetlere bir yenisini daha ekleyerek Doğal Gaz abonelik işlemleri sadece 444 54 99 numaraları çağrı merkezi üzerinden yapılmaya başlamıştı. Geçen yıl müşterilerin çoğu abonelik işlemlerini yoğun olan Eylül ve Ekim aylarına bıraktıkları için telefonda uzun süre beklemek zorunda kalmışlardı. Bu yılda aynı durumun tekrarlanmaması için doğal gaz abonesi olmak isteyenlerin acele etmelerinin kendileri adına faydalı olacağı bilgisi verildi.
 
AGDAŞ Çağrı Merkezi Üzerinden;
 
  • Abonelik İşlemleri
  • Borç Sorgulama İşlemleri
  • Tekrar Gaz Açım ve Cihaz Açım Randevu İşlemleri
  • Abone Bilgi Güncelleme İşlemleri
  • Geçici Gaz Kapama Randevu İşlemleri
  • Abone İsteği ile Kapama Randevu İşlemleri kolaylıkla yapılabilmektedir.
 
Müşterilerin, abonelik ve doğal gaz işlemlerinin yanı sıra tüm sorular içinde 444 54 99 numaralı AGDAŞ çağrı merkezini arayabilecekleri ve çağrı merkezinin 8.30 – 23.00 saatleri arasında hizmet verildiği söylendi. Abonelik Sözleşmelerinin sadece Çağrı Merkezi üzerinden yapıldığı, bağlantı sözleşmelerinin ise sertifikalı iç tesisat firmaları ve müşteri merkezlerinde yapılmaya devam edildiği bilgisi verildi.