Milli İrade STK’ları tarafından yapılan ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi, “Tüm dünyayı etkisi altına alan ve her geçen gün hızla yayılan Corona Virüs “COVİD 19” pandemisi insanlar üzerindeki etkisini devam ettirmektedir.

İnsanlığın ortak sorunu haline gelen bu salgının etki alanına giren insan sayısı her geçen gün artmakta ve yakın çevremiz de dâhil olmak üzere birçok insanların paniklemesine ve bir kısım insanın da ölümüne sebep olmaktadır.

Bu sorunun etkisiyle ölen kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Tedavi süreçleri devam eden vatandaşlarımıza da Rabbimizden acil şifalar talep ediyoruz.

Dünyayı saran COVİD 19 pandemisinin ülkemize geç sirayet etmesinin avantajını yaşayan devlet yetkililerimiz vatandaşlarımıza uyarılarda bulunarak ve gerekli tedbirleri alarak bu salgının olumsuz etkilerini azaltmaya ve yok etmeye çalışmış, önlemlerini almaya da devam etmektedir.

Alınan önlemlere vatandaşlarımızın olumlu cevap vermesi ve duyarlı davranması toplumsal olarak geldiğimiz olgun seviyemizi göstermektedir. Vatandaşlarımızın duyarlığını takdirle karşılamaktayız.

Bilim kurulunun çalışmaları ve gayretleriyle alınan bilimsel kararları kamu idaresinin hassasiyetle uygulaması ve takip etmesi bizleri ve toplumu memnun etmektedir.

Bu alanda çalışan başta devlet büyüklerimiz olmak üzere özellikle sağlık çalışanlarımız, kamu çalışanlarımız, belediyelerimiz, duyarlı STK’larımız ve vatandaşlarımızı yürekten tebrik ediyor, saygı, sevgi ve hürmetlerimizi ifade etmek istiyoruz.

Tabi ki toplum olarak önemli bir sınavdan geçmekteyiz. Birlik, beraberlik, dayanışma, yardımlaşma, kaynaşma, diğerkâmlık yapmaya en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz.

Bu alanda yapılan çalışmalar, ekonomik ve sağlık tedbirleri, toplumsal duyarlılıklar ve yardım faaliyetlerinin artarak ve sağlıklı bir şekilde uygulanması bu süreci en az hasarla atlatmamıza önemli katkılar sağlayacaktır.

Devlet, millet kaynaşmasının önemli bir örneği olan ve Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, uygulanmaya konan “Biz Bize Yeteriz Türkiye’m” yardımlaşma kampanyasını gerekli, faydalı ve değerli buluyoruz.

Bu çalışmalar esnasında sanal medyada oluşturulmaya çalışılan spekülatif haberlere ve bilgi kirliliğine sebep olan deforme bilgilere karşı duyarlı ve bilinçli olmamız, bilgi ve haberi doğru kaynaklardan almaya dikkat etmeliyiz. Yine salgına karşı alınan her tedbir anlamlı ve önemlidir.

Bütün bu duygularla; Sakarya Millî İrade STK'ları olarak, ülkemizin zor süreçten geçtiği şu günlerde devletimizin ve milletimizin yanındayız.

Bu salgının olası sonuçlarından en az etkilenmek üzere alınan önlemlerden dolayı mağdur olan vatandaş ve ailelerimize destek olmak üzere başlatılan, “Biz Bize Yeteriz Türkiye'm” dayanışma kampanyasına Sakarya olarak en büyük desteğin sağlanacağına olan inancımızı ve tüm toplumumuzu hem bu kampanyaya destek olmaya hem de alınan bütün tedbirlere uymaya davet ettiğimizi kamuoyuna saygıyla arz ederiz.”