Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş ve İl Yönetim Üyeleri, Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz’ü ziyaret etti.

HASARLI BİNALAR

İl Başkanı Ecevit Keleş’in yeni görevinde başarılar dilediği Kaymakam Dr. İsmail Gündüz’le görüşmesinde, Adapazarı’nda 17 Ağustos 1999 depremiyle hasar gören binalar hakkında düşünceler paylaşıldı. Adapazarı’nda büyük risk taşıyan binalarla ilgili çalışmaların hızlandırılması gerektiğini belirten Ecevit Keleş,” Adapazarı, Sakarya’nın merkez ilçesi olması bakımından önemi tartışılmazdır. Bu önemle birlikte ortaya çıkan büyük problem ise orta ve ağır hasarlı binalardır. Sakarya her an deprem olabilecek bir bölge niteliğinde olmasına rağmen hasarlı binalara karşı maalesef gerekli çalışmalar sürekli ileriki tarihlere alınıyor” dedi.

Sakarya’nın risk bölgesi olduğunu ve depremin izlerinin çok geç silindiğini söyleyen Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz, “2004 yılına kadar Yalova’da bulundum. Bu bölgede deprem sonrası yapılanlar maalesef Sakarya’da geç uygulanmıştır. Orada yıkımlardan sorumlu vali yardımcılığı görevimde 120 günde tüm yıkımları tamamlamış, uzun yıllara yayılmadan şehirden deprem etkisini silmiştik.Fakat bu uygulamada yetki artık belediyelere devredildi. Yasal olarak sorumluluk belediyelerde bulunduğu için bizler şu an izliyoruz” diye konuştu.

GEREKİRSE BENİ ÖLDÜRSÜNLER

Konuyla alakalı bir an önce çözüme ulaşılması gerektiğini vurgu yapan Ecevit Keleş, “İnsanların canıyla ilgili alınacak kararlarda siyaseti bir kenara bırakarak herkes taşın altına elini koymalıdır. O binalarda hala binlerce insan yaşıyor. Bu bizim gerçeğimiz. Oy kaybederim düşüncesiyle hareket edilmemeli, ben orta ve ağır hasarlı binalar hakkında atılacak adımları destekliyorum. İşin eni boyu düşünülmeden, hesaplanmadan yapılan girişimler bizleri bugünlere kadar getirdi. Büyükşehir Belediyesi CHP’de olsaydı şimdiye değin bu binaları yıkar, gereken neyse uygulardık.İnsanlarımız bir deprem sonrası o binaların altında can vermesinler, binalarını yıktığımız için gerekirse beni öldürsünler”dedi.

Ziyaret sonunda Kaymakam İsmail Gündüz, kaleme aldığı Dünyada ve Türkiye’de Afet Yönetimi kitabını Ecevit Keleş’e hediye ederken, ziyaretten duyduğu memnuniyetini belirtti.