İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ÖNDER’in katkılarıyla Sakarya Müftülüğü tarafından organize edilen "Celal Hoca’yı Anma” Programı Orhangazi Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve ÖNDER’in katkılarıyla düzenlenen, Sakarya Müftülüğü’nün ev sahipliğini yaptığı programa Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Özel İdare Genel Sekreteri Recep Soytürk, Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Sakarya Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, ÖNDER Başkanı Dr. Hüseyin Korkut, İmam Hatip Lisesi emekli Müdürü Yüksel Yılmazer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Keskin, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Yöneticileri, Daire Müdürleri, Din Görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda açılış Kur’an-ı Kerim’ini Adapazarı Orhan Camii Müezzini Adem Saruhan okudu. Ev sahibi olarak bir açılış konuşması yapan Sakarya Müftüsü İlyas Serenli’nin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz ‘‘İmam Hatip Neslinin Öncüsü Celal Hoca”, İmam Hatip Lisesi emekli Müdürü Yüksel Yılmazer “Anılarıyla Celal Hoca ve İmam Hatip Liseleri’nin Açılmasındaki Rolü”, Dr. Hüseyin Korkut “İmam Hatip Liseleri’nin Günümüzdeki Önemi ve İmam Hatip Liseleri’nin Bugünlere Gelmesinde Celal Hoca’nın Yeri” konulu konuşma yaptı.

Programda yapılan konuşmaların ardından gösterime sunulan “Meçhul Bir Kahraman Celal Hoca” Belgeseli programa katılanlar tarafından ilgiyle izlendi.

Programda ayrıca Celal Hoca’nın hayatının biyografik olarak kaleme alındığı önemli eserlerden biri olan “Bir Neslin Öncüsü Celal Hoca” kitabı tüm katılımcılara hediye edildi.