İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Osman Güman, Doç. Dr. Gökhan Atmaca, Sakarya İl Müftü Yardımcısı Faruk Güneş, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Tasavvuf sohbeti ve dinletisi içerikli programın açılış konuşmasını Prof. Dr. Ahmet Bostancı yaptı. İlim ve irfan kültürünün asırlarca toplumun temel taşı olduğunu belirten Bostancı, “Bu akşam değerli sanatçımız Ahmet Özhan beyefendi, irfan kültürümüzden esintileri salonumuza taşıyacak, nameleri gönüllerimize, sohbeti zihinlerimize tesirler bırakacaktır. Hem seslendireceği eserlerden hem de eser aralarında vereceği kıymetli bilgilerden müstefit olacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu. Fakültelerinde akademik çalışmalara ilave olarak çoğu öğrenci kulüpleri tarafından düzenlenen kültürel programların, öğrencilerin gelişimlerine önemli katkılar sağladığını ifade eden Bostancı, programı düzenleyen Dört Kapı Öğrenci Topluluğuna ve Sanatçı Ahmet Özhan’a teşekkürlerini iletti.

Konuşmasının başında insanın varlık sebebinin Allah’ı bilmek, O’nu sevmek ve O’na olan kulluk vazifesini yerine getirmek olduğunu vurgulayan Ahmet Özhan, “Bütün meslekler, bütün uğraşlar aklımıza ne gelir ise hepsi vasıtadan ibarettir. Kulluğa vasıta olmanın haricinde hiçbir meslek yoktur. Bizim yaratılış sebebimiz kul olmaktır. O zaman yaptığımız her şeyde, uğraştığımız her şeyde Cenâb-ı Hakk’ın bizi yaratış sebebi olan ve bizim yükümlü olduğumuz şeyi ortaya koyabilmek lazım. Kabiliyetlerimiz bizim nefsimizi hoş etmek veya nefsimizi yüceltmek adına harcanması gereken şeyler değil, onlarla Cenâb-ı Hakk’ın yaratmış olduğu varlık âleminde, O’nu temsilen, O’nun halifesi olarak gereğini yerine getirmek bizim varlık sebebimizdir” dedi.

Dinleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Sanatçı Ahmet Özhan tasavvuf musikisinden seçilmiş birbirinden değerli eserleri seslendirdi. Özhan, ayrıca icra ettiği eserler arasında verdiği tasavvuf sohbetiyle dinleyicilere keyifli dakikalar yaşattı.

Program Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan’ın Devlet Sanatçısı Ahmet Özhan’a hediye takdimiyle sona erdi.