Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Sakarya İl Başkanı Muhammed Talha İbil, 28 Şubat 1997 yılında gerçekleştirilen Postmodern Darbeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Darbeci zihniyetin, ’28 Şubat bin yıl sürecek’ şeklindeki sözlerini hatırlatan İbil, geldiğimiz noktada millet iradesinin üstünde beşeri hiçbir güç olamayacağını ifade etti.

“Aklını kiraya vermiş zalimler!”

MTTB Sakarya İl Başkanı Talha İbil, “28 Şubat’ta sözde ‘irtica ile mücadele’ adı altında toplanan Milli Güvenlik Kurulu(MGK) tarafından alınan kararlarla milletimizin iradesi hiçe sayılarak hükümete medya üzerinden el konulması ile ülkemiz derin bir çıkmaza sürüklendi. Batı Çalışma Grubu’nun kontrolüyle medyada topluma karşı açılan savaş; baskı, işkence, fişlemeler ve tasfiyelerle milletimizin zihninde derin yaralar açtı. Başörtülü olduğu için üniversite kapılarından geri çevrilen hanım kardeşlerimiz karalama kampanyalarına alet edildi. İmam-Hatip okullarının öğrencilerine eğitim hakkı tanınmadığı gibi birçok kardeşimiz cezaevlerinde işkencelere maruz kaldı. Etnik kimlikler üzerinden psikolojik hamleler yapılarak ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef alan kirli oyunlar oynandı. Başlatılan bu psikolojik harekât ile toplumumuz duyarsızlaştırılmaya çalışıldı. Bu hain projenin bin yıl devam edeceğini zanneden aklını kiraya vermiş zalimler, sonunda millet iradesinin üstünde beşeri hiçbir gücün olmadığını gördüler. Ülkemizde vatan hainlerine, teröre, milli iradeyi hedef almaya kalkan pervasızlara geçit yok. Bu millet ihanete boyun eğmez” dedi.

“İnanıyoruz ki adalet tecelli edecek”

Hak ihlalleri ile tutuklanan yüzlerce kişinin mağduriyetlerinin hala devam ettiğini söyleyen Başkan İbil, “28 Şubat sürecinde askeri yaptırımlar ve algı operasyonlarıyla yüzlerce kişi hukuksuz yargı ile tutuklandı. Hamdolsun bin yıl sürecek dedikleri baskının ve zulmün gölgesinde ülkemizin tarihine bir kara leke olarak geçen 28 Şubat Darbesi’nin yıkıcı izleri artık silindi. Ancak hala tutuklu bulunan 28 Şubat mağdurları var. İnanıyoruz ki adalet tecelli edecek. Bizler bu ülkenin gençleri olarak bir daha darbeler yaşanmasın istiyoruz. Bu minvalde milli iradeye canımız pahasına sahip çıkacak, birlik ve beraberlik şuuru içinde şer odakları karşısında dimdik durarak ne ülkemiz üzerinde kurulan hain pusulara ne de gönül coğrafyamız üzerinde oynanan oyunlara müsaade edeceğiz. 28 Şubat’ları, 15 Temmuz’ları unutmayacağız ki bir daha yaşanmasın” şeklinde konuştu.