“Durup dikilmekle gelip dikmek arasında ormanlar kadar fark var” sloganı ile yola çıkan Adapazarı Özel Enka İlkokulu 3.sınıf öğrencileri Efe Yılmaz ve Mustafa Efe Özkan, yaşadıkları şehir Adapazarı’nda bir Enka Hatıra Ormanı yaratmayı başardılar.

Öğrenciler, ülke gündemindeki ağaç kesimlerinden etkilenerek, yaşadıkları şehirde ağaç dikmek istediklerini ve bunun Enka Okulları adını taşımasını hayal ettiklerini söylediler. Öğretmenleri, onları ağaç dikimi, hatıra ormanı oluşturma ve bilgi alabilecekleri kurumlarla ilgili araştırma yapmaya yönlendirdi. Serdivan Belediyesi çocukları dikkate alarak, onlarla görüşmeyi kabul etti. Efe’ler bir öğretmenleri ile birlikte heyecan içinde Serdivan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mustafa Akyıldız ile görüşmeye gittiler. Belediye öğrencilerimize fidan dikmek için arazi gösterebileceğini ama fidan bulma sorumluluğunun öğrencilerimize ait olduğunu söyledi. Bu olumlu gelişmenin ardından Efe’ler büyük bir motivasyonla, tüm eylem girişimlerini anlatan bir sunum hazırladılar ve bu sunumu anasınıfından lise sona kadar tüm okul toplumu ile paylaştılar. Tüm okulun Enka Hatıra Ormanı için katkıda bulunması konusunda destek istediler.

enka1.jpgenka2.jpg

15 Şubat 2015 Pazar günü tüm okul toplumunu bir fidan ya da bağış ile Enka Hatıra Ormanı yaratmaya davet ettiler. Serdivan İlçesi, İstiklal Mahallesi, Altınışık Caddesi’nde 100 fidan bağışı ile Enka Okulları Hatıra Ormanı yaşamaya başladı.

Süreçte sadece iki tane 3. Sınıf öğrencisinin kendi inisiyatifleri ile başlattıkları eylem tüm diğer öğrenci, öğretmen ve velileri kapsadı. Aileler çocukların içinde yaşadıkları çevre ve toplum için ne kadar duyarlı olabileceklerini görmüş oldular.

enka4.jpgenka5.jpg