Söğütlü’de kurulması planlanan “doğalgaz çevrim santraline” Büyükşehir Belediyesi de karşı çıktı.Hazırlanan raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunan Büyükşehir Belediyesi “doğalgaz çevrim santrali” için olumsuz görüş bildirdi.Raporun içeriği kısaca i

Söğütlü’de kurulması planlanan “doğalgaz çevrim santraline” Büyükşehir Belediyesi de karşı çıktı.

Hazırlanan raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunan Büyükşehir Belediyesi “doğalgaz çevrim santrali” için olumsuz görüş bildirdi.

Raporun içeriği kısaca ilgili alanın “mera” olarak korunması ve “emisyon” değerlerinde artış yaşanacağı şeklinde oldu…

Malum, gündeme geldiğinden bu yana “doğalgaz çevrim santraline hayır” adı altında çeşitli eylemler yapıldı.

Bu eylemler sırasında da sanki Büyükşehir Belediyesi “doğalgaz çevrim santraline” onay veriyormuş gibi bir hava oluşturulmaya çalışıldı.

Yapılan eylemlerde de bu konuya vurgu yapıldı. Büyükşehir Belediyesi üzerinden siyaset yapılmaya gayret edildi.

Ancak Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamadan da anlaşılacağı üzere “doğalgaz çevrim santraline” daha ilk günden karşı çıkıldığı görüldü…

Büyükşehir Belediyesi’nin bu olumsuz görüşüne rağmen “doğalgaz çevrim santralinin” kurulması için ısrarcı olunur mu bilemem.

Doğrusu ben de “doğalgaz çevrim santraline” karşı olanlarla ve Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı rapor doğrultusunda bir düşünceye sahibim.

Ancak bu noktada asıl merak ettiğim, “doğalgaz çevrim santraline” karşı olanların Büyükşehir Belediyesi’nin bu raporu karşısında nasıl bir tavır takınacakları…

Aslında bu durum karşısında takınılacak tavır adına çok fazla ihtimal yok. Benim aklıma sadece iki ihtimal geliyor.

Bunlardan birincisi “doğalgaz çevrim santraline” olumsuz görüş bildiren Büyükşehir Belediyesi’ne destek olmak.

Bir diğeri ise, “doğalgaz çevrim santraline” karşı çıkanların; “Tepkimiz etkili oldu ve Büyükşehir Belediyesi çark etti” şeklinde bir yaklaşımda bulunmaları…

Bana kalırsa birinci ihtimale pek sıcak bakılmayacaktır. Yani muhalefet partileri ve onlara destek olanlar, Büyükşehir Belediyesi’ne destek olmayacaktır.

Tam tersi ikinci şık onlar için daha ağır basacak ve kendi tepkilerinin Büyükşehir Belediyesi üzerinde etkili olduğunu savunacaklardır.

Zira bugüne kadar “doğalgaz çevrim santrali” ile ilgili yapılan toplantılarda hedef hep Büyükşehir Belediyesi olduğundan bunda ısrar edeceklerdir…

Netice itibariyle “doğalgaz çevrim santrali” ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin de olumsuz görüş bildirmesi hayırlı olmuştur.

Birbirine yakın sayılan iki “doğalgaz çevrim santralinden” Sakarya’nın olumsuz anlamda etkileneceğine ben de katılıyorum.

Keşke “Çaltıcak Gölü’nün kalbine” bir hançer gibi saplanan ilk “doğalgaz çevrim santrali” oraya kurulmasaydı ama olmadı.

Şayet bu defa işin içine siyasi hesapları katmazsak başarırız diye düşünüyorum. Gelin, “Büyükşehir Belediyesi de hayır demişken” bu fırsatı kaçırmayalım…