Aylık sevgi dergisi Yesevi, Mayıs 2012 tarihli  sayısında (221), Göktürk harfli ve Göktürk damgalı hanımların resmini kapak konusu olarak seçerken, Erdoğan Aslıyüce de Fetih Müjdesi başlıklı yazısında Hacı Bayram Veli ve Fatih Sultan Mehmed Hanı anlatıyor

Aylık sevgi dergisi Yesevi, Mayıs 2012 tarihli  sayısında (221), Göktürk harfli ve Göktürk damgalı hanımların resmini kapak konusu olarak seçerken, Erdoğan Aslıyüce de Fetih Müjdesi başlıklı yazısında Hacı Bayram Veli ve Fatih Sultan Mehmed Hanı anlatıyor.  Prof.Dr. Metin Akar ise kısa bir süre önce vefat eden Prof.Dr. Rahmankul Berdibay’dan bahsediyor.

Dr. Yusuf Gedikli de Anadoluya Türk akınları ve Anadolu’da Türk yerleşmeleri başlığını koyduğu yazısında, Bulgar göçlerini ele alıyor.  Gedikli’ye göre, Anadolu’ya göçen veya tehcir edilen Türklerin mühim bir kısmını Bulgar Türkleri oluşturuyor.

Yesevi dergisi, Haziran sayısında da “Fethi Mübin’in 9 sırrı” konusunu kapağa taşırken, konuyla ilgili yazıyı yine Erdoğan Aslıyüce kaleme alıyor. Aslıyüce, bunları şöyle sıralıyor:

Boğazkesen Hisarı, Toplar,  Havan topu, Alev füzeleri, Gemilerin zırhlanması, Katardan Donanma  Aydınoğlu Gazi Umur Bey’den ilham alarak 67 parça geminin Kasımpaşa’ya indirilmesi, Köprü inşası, Tekerlekli kulelerin deve ve manda derisiyle iki kat kaplanarak yanmadan surlara ulaşması, İstihkamcıların surların her tarafına açtıkları lağımları patlatmaları.

Yesevi dergisinde, Dr. Çağla Gül Yesevi, Süheyl Başaran, İsmetullah Yesevi, Yrd.Doç.Dr. A.Vehbi Ecer, Nazan Sezgin, Ahmet Özdemir gibi birçok yazarın yazıları çıktı.

Erdoğan Aslıyüce

Kırıkkale’nin  Delice ilçesi Büyükyağlı kasabasında 1946’da doğdu. Çalışma hayatına 1970’de MKE- Kırıkkale’de başladı. 1982’de İstanbul Türk Metal Kurucu Başkanı oldu. 1972’de Dur Yolcu gazetesini çıkardı. 1980’de Konya’da arkadaşlarıyla Konevi dergisini çıkardı. 1987’de İstanbul’da çıkardığı Aylık Metal İşçileri dergisini 54 sayı devam ettirdi. 1 Mart 1993’de İstanbul’da Hoca Ahmet Yesevi Vakfı’nı kurdu. Küçük Ayasoyfa semtindeki Hüseyin Ağa Medresesinin Bakanlar Kurulu Kararınca vakfa tahsisini sağladıktan sonra burayı restore edip Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Kültür Merkezi yaptı.  1994’de Yesevi Yayıncılık Şirketini kurdu. Türk milliyetçiliği ülküsüne hizmet etti.  1 Ocak 1994 tarihinden itibaren aylık sevgi dergisi Yesevi’yi yayınlamaktadır.

Eserleri:

Her yönüyle Kırıkkale (1974), Adım Adım Türk Yurtları (1997)
Turan’dan Kırım’a (2001), Dört Kıta Sekiz Ülke (2001),
Türkistan’dan Anadolu’ya Alpler- Erenler (2002), Değişen Komşumuz Suriye (2003), Türkiye’nin yüreği Kastamonu (2003), Türk’e gözaltı (2004),
Garip Türk’ün feryadı (2004), Türk’ün çile çemberi (2004), İstanbul’dan Adıyaman’a (2004), Türkistan iki dünya eşiği (2005)