Sadun KöprülüFikir adamı. 1957 yılında Kerkük’ün ilçesi Altunköprü’de doğdu. İlkokulu memleketinde, ortaokulu Bağdat’ta, liseyi Kerkük’te bitirdi. Bağdat Üniversitesi Kanun Şeriat (Hukuk) Fakültesini bitirdi. Türkmenlerin sorunlarını dile getirdiği için d

Sadun Köprülü

Fikir adamı. 1957 yılında Kerkük’ün ilçesi Altunköprü’de doğdu. İlkokulu memleketinde, ortaokulu Bağdat’ta, liseyi Kerkük’te bitirdi. Bağdat Üniversitesi Kanun Şeriat (Hukuk) Fakültesini bitirdi. Türkmenlerin sorunlarını dile getirdiği için dikkat çekti ve mezun olduktan kısa süre sonra tutuklandı. Türkmen Cephesinin Türkiye Temsilcisi, Türkmen Araştırmaları ve projeleri Koordinatörü olarak görev yaptı. Türk dünyasıyla ilgili çalışmalar yaptı, makaleler kaleme aldı. Evli olup dört çocuk babasıdır.

Ankara’da vefat etti. 23 Temmuz 2014 tarihinde Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi. Kocatepe Camisinde öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazına Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Nefi Demirci

Kerkük Türklerinin liderlerinden dava adamı. 1934 yılında Kerkük'te  doğdu. Dedesi Hıdır Lütfi Bey bir Osmanlı subayı idi. İlk, orta ve lise eğitimini Kerkük'te tamamladı. 1953 yılında İstanbul’a gelerek Tıp eğitimi aldı. Kerkük'te bir süre çalıştıktan sonra 1967'de Türkiye'ye yerleşti. 1996'ya kadar İstanbul Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. 1967-2003 yılları arasında zorunlu bir sürgünlük yaşadı. Baas rejimi Kerkük'e girmesini yasakladı. Amcasının oğlu Dr. Rıza Demirci de, 1980'de Saddam rejimi tarafından katledildi.

Dr. Nefi Demirci, o günleri şöyle anlatmaktadır: "Amca oğlum Rıza Demirci, 1980'de Saddam'ın gizli polisi tarafından gözaltına alındı. Orman Bakanlığı'nda müsteşardı, Orman Fakültesi'nde de hocaydı. Cesedine bile ulaşamadık. Ailemiz darmadağın edildi. Ailece çok baskılar yaşadık, acı günler gördük."

Dr. Nefi Demirci, İstanbul’da yaşamaktadır. Bu yıl Ramazan ayında Milliyetçi Hekimler Derneği’nin Yaren’de verdiği iftar yemeğinde aynı sofradaydık. Dr. Yusuf Gedikli, Dr. Orhan Gedikli,  Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Başkanı Erdoğan Aslıyüce de beraberdi. Masada ve yemeğin ardından yaptığı konuşmada, Türkmenlerin bugünkü durumunu anlattı. “Gazze’yi düşünelim ama Kerkük’ü de unutmayalım oraya da sahip çıkalım” dedi. Terör örgütü IŞİD’in Türkmenlere verdiği zarardan bahsetti. Dr. Nefi Demirci’nin yıllar önce kaleme aldığı Mum Kimim Yanan Kerkük adlı bir kitabı vardır.