Birçok ihtiyaca mobil yanıt veren akıllı telefonlar gün içerisinde yoğun olarak kullanılıyor. Ancak, akıllı telefonlarda geliştirilen birçok teknolojik yeniliğe rağmen, üretici firmaların zorlandığı ve yetersiz kaldığı en büyük problemlerden biri, uzun ömürlü bataryalar olunca, ortaya yeni bir ihtiyaç çıkıyor. Gün içerisinde şarjı biten telefonlar için acil çözüm oluşturan taşınabilir şarj cihazları, zayıf pil problemini ortadan kaldırıyor.

Arama yapmak ve mesajlaşmak için kullandığımız cep telefonu devri artık kapandı ve bir cep telefonundan beklentiler arttı. Akıllı telefonlardaki, maillere ulaşma ve gönderebilme, hafızada yer işgal etmeden müzik dinleme, Full HD kalitesindeki görsellerin mobil kullanımı, GPS, GPRS, WhatsApp, Facebook, Twitter ve daha bir çok özelliğin kullanımı ile birlikte bir kullanıcının gün içinde akıllı telefonuyla geçirdiği vakit ortalama 8 saati buluyor. Akıllı telefonlar ile yapılan birçok işlem hayatımızı kolaylaştırmış olsa da bu kolaylığın kullanıcılarda oluşturduğu alışkanlık da yadsınamayacak ölçüde. Mobil olarak takip ettiğimiz işlerimiz, internet aracılığıyla maliyetini düşürdüğümüz mesajlaşma programları, ya da zaman-mekan engeli olmadan kullanabildiğimiz sosyal medyadan telefonumuzun şarjı bittiğinde bir anda mahrum kalabiliyoruz.

Akıllı telefonların bütün avantajlarına ve teknolojik yeniliklerine rağmen, üretici firmaların zorlandığı ve yetersiz kaldığı en büyük problemlerden birinin de uzun ömürlü bataryalar olduğu görülüyor. Bugün bu sorunu bertaraf edebilmek için, bazı üretici ya da bağımsız firmalar, yeni ürünler geliştirme çabasındalar. Bu çabalardan ise şuan için en umut vaat edeni taşınabilir şarj cihazları.

Taşınabilir şarj cihazları, cep telefonumuzun şarjı bittiğinde piriz ya da başka bir güç kaynağı arayışına gerek kalmadan bize şarj imkânı sunuyor. Günümüzde çoğu cep telefonu firması kendi taşınabilir şarj cihazını piyasaya sunmuş durumda ancak bağımsız firmaların tüm akıllı telefonlara uyumlu olan şarj cihazlarına da kolayca erişmek mümkün. Taşınabilir şarj cihazları genel olarak bir cep telefonunu gün içerisinde bir defa olmak üzere yüzde 100 şarj edebiliyor. Gün içerisinde kullanıyor olduğumuz bir el çantasında ya da cepte taşınabilirliği açısından da cazip olan bu cihazların ağırlıkları ise 30 gr ile 200 gr arasında değişiyor. Taşınabilir şarj cihazlarının fiyatları ise 50 TL’den başlayıp, markası ve harici özelliklerine ya da dahili şarj kapasitelerine bağlı olarak 300 TL’ye kadar çıkıyor.