Yaz mevsimi geldiğinde insanlarda tatil heyecanı başlar. Ramazan ayından 10 gün önce biz de Edirne Erikli’ye giderek altı gün kaldık. Erikli, küçük bir belde olmasına rağmen güzel, denizi de temiz. Bu arada limana Mavi Bayrak verilmiş.Ramazan ayında iş ba

Yaz mevsimi geldiğinde insanlarda tatil heyecanı başlar. Ramazan ayından 10 gün önce biz de Edirne Erikli’ye giderek altı gün kaldık. Erikli, küçük bir belde olmasına rağmen güzel, denizi de temiz. Bu arada limana Mavi Bayrak verilmiş.

Ramazan ayında iş başı yaptıktan sonra Ağustos’un son haftası tekrar izine çıktım ve Konya Akşehir’e Abdullah Özbay isimli  arkadaşımı ziyarete gittim. Abdullah evlendiğinde bir kızı olmuş ve beni arayarak “Çocuğa bir ismi ben bir ismi de sen vereceksin” demişti. Kendisi ‘Merve’ ben de ‘Dilşad’ adını verdim. Dilşad, ‘gönlü hoş’ anlamına geliyor. Türk tarihinde zikredilen bir Dilşad Hatun vardır ve Türkistan’da yaşamıştır. Dilşad Hatun, Burhaneddin Hoca’nın kardeşi, Hoca Cihan’ın eşidir.

Sonra Akşehir’de Nasreddin Hoca’nın türbesine gittik, Hıdırlık’a çıkıp çay içtik. Hıdır yeşil, Hıdırlık da yeşillik anlamına geliyor.

Akşehir’de iki gün kaldıktan sonra eşimin memleketi Konya’nın Taşkent ilçesine gittim. Taşkent, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da memleketi. Biz giderken Davutoğlu’nun ilçeye geleceğini bilmiyorduk. Pazar günü geldi, ilçeyi dolaştı, hemşehrileriyle görüştü ve bir de konuşma yaptı. Ben, Davutoğlu’nun konuşmasını dinlemeye gitmedim.

Onur Akın

Taşkent’te dokuz gün kalırken kitap okudum ve ilgimi çeken bazı televizyon programlarını takip ettim. Sevdiğim sanatçılardan biri de Onur Akın’dır. 31 Ağustos günü Halk TV’de Onur Akın’ın Makbule’ye bir röportaj verdiğini tesadüfen görünce hemen dinledim. Sanat hayatından bahseden Onur Akın, “Genç kızların sevgilisi olmadığını ama sevdikleri sanatçı olduğunu” söyledi.

Yerine göre romantik olduğunu anlatan Onur Akın, romantizmi şöyle tarif etti: “Romantizm, sıkış tepiş bir otobüste yanağa vurulan öpücüktür.”

Onur Akın, söyleşide, ‘Solcu’ olduğunu ama hiçbir partiye üye olmadığını belirtirken, Cumhuriyet Halk Partisi’yle ilgili bir soruya da şöyle cevap verdi: “CHP çok büyük bir parti, kurucu bir parti.”

Onur Akın, Makbule’nin bir sorusu üzerine, Onurlu Yıllar adlı bir albüm çıkardığını, burada Artvin için özel bir bestesi olduğunu söyledi ve bestenin adının Artvin’de Bahar olduğunu anlattı. Onur Akın aslen Bitlisli olduğunu, İstanbul’da yıllardır yaşadığını belirterek “İnsanlar beni Artvinli sanıyor. Artvin’i çok seviyorum” dedi.

Onur Akın ayrıca Artvin’le ilgili şunları söyledi:

“Artvin’de doğmak isterdim.”

“Artvinliler Ahmet Kaya ve Onur Akın’ı dinler.”

 “Sevdiğim sanatçılardan biridir” dediğim Onur Akın’ın Artvin’e olan ilgisini duymuştum. Artvin’de Bahar adlı bir de beste hazırlaması beni çok sevindirdi. Neden mi? Ben de Artvinliyim de ondan.