2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spor Yönlendirme Projesine il genelinde 7 bin 500’e yakın öğrenci katıldı.

İlkokul 3. sınıf öğrencilerinin katıldığı projede öğrencilerin boy-kilo, esneklik, kulaç uzunluğu ve oturma yüksekliği, geriye doğru sağlık topu atma, el kavrama kuvveti, sürat, çeviklik ve dikey sıçrama gibi 8 farklı istasyonda yetenekleri değerlendirildi.

Son olarak Sakarya Anadolu Lisesi Spor Salonunda yapılan yetenek tarama testini Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, GSİM Spor Şube Müdürü Murat Acar ve Okul Sporları İl Temsilcisi İlhan Sütlü birlikte takip etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel; “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi çerçevesinde sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek, spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.