1955 tarihinde kurulan Karasuspor, tarihinde bir ilk yaşadı. Karasuspor Kulübü eski Başkanı Yüksel Mazlum, başkanlığa devam etmeyeceğini belirterek kongre kararı almıştı. Bunun üzerine 25 Ağustos ve 1 Eylül’de iki kongre yapıldı ancak her iki kongrede de başkan çıkmadı. Takım ligden düştü ve kayyum atandı. Duruma tepki gösteren taraftarlar ise ilginç bir protestoya imza attı.
Karasu Atatürk Bulvarında bir araya gelen taraftarlar, takımın renkleri olan sarı-kırmızı renklerle kaplanmış tabut taşıdı. Tabutu anıta bırakan taraftarlar, “66 yıllık efsane, rezil oldu sizinle” yazılı pankart açtı.


Protesto boyunca polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. İlçe Emniyet Müdürü Halil Akyol da bizzat ekiplerin başında yer aldı.
Taraftarlar adına basın açıklaması yapan Mertcan Yılmaz, “Sarı kırmızılı çınar, sahipsiz kalmış ve lige katılamamıştır. Karasu’nun özellikle hafta sonları en büyük etkinliği olan Karasuspor maçları artık bir yıl boyunca olmayacak, tribünler sessizliğe gömülecek. Yol, su temizlik gibi spora katkı sunmak da kulübü desteklemek de belediyenin görevleri arasında. Belediyenin yasal bütçesi içinde de spora destek harcaması var. Yakın zamanda ilçemizin belediyesi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ‘İlçemizde spor sadece futbol değil’ demecine yer vermiştir. Biz Dişçi Dursunların, Tuncay Püsküllerin, Sinyor Yaşarların, Atom abinin, Karabatak Şakir’in, Turan Aslan’ın, Kıvırcık Kaptan’ın ruhunun sızlamaması için buradayız. Bu şehrin en büyük markasını kimse yok edemez. Altın yere düşmekle değer kaybetmez. Son sözümüz şudur; herkes gelir gider, Karasuspor kalır! Herkes yok olur, Karasuspor yok olmaz” dedi.