Çoğunluk sağlanamadığı için ilk oturumu ertelenen Sakaryaspor Olağan Genel Kurulu, Sakarya Atatürk Stadı'nda gerçekleşti. Bin 186 üyesi bulunan Sakaryaspor’da kongreye 723 üye katılım gösterdi. Esra Konuk Karaaslan'ın yönetim listesindeki yanlışlık nedeniyle seçime giremezken kongre Uğur Akkuş ve Cumhur Genç arasında gerçekleşti. 

İbra edildi
Sakaryaspor’da Doğan Çatalbaş kulübün mali tablosunu üyelere okudu ve açık oylama ile Cevat Ekşi yönetimi ibra edildi. Sakaryaspor delegeleri 15.30’da oy verme işlemine başlarken saat 18.00’da oy kullanma sona erdi.

Divan kurulu
Sakaryaspor'da genel kurul 723 üyenin katılımıyla gerçekleşti. Kongrede divan başkanlığını Muhammer Güneş yaparken divan kurulu Güneş başkanlığında Halil İbrahim Balcı, Ali Bektaş ve Ferruh Sezgin'den oluştu.

Kazanan Cumhur Genç!
Geç saatlere kadar süren Sakaryaspor kongresinde kazanan taraf ise kulübün eski Başkanı Cumhur Genç oldu. 693 geçerli oy kullanılırken, bu oyların 355’ini Cumhur Genç 351’ini ise Uğur Akkuş aldı. Bu gelişme sonrası Sakaryaspor’un 43’üncü Başkanı Cumhur Genç oldu.

Akkuş itiraz edecek!
Sakaryaspor kongresinde, 693 üyenin oy vermek için imza attığı açıklanırken, sandıktan çıkan oy sayısı ise 706 oldu. Atılan imzaya karşın oyun 13 fazla çıkması dikkat çekerken, Uğur Akkuş kanadı kongreye itiraz edeceğini açıkladı. İlerleyen günlerde nasıl bir sonucun ortaya çıkacağı da merak ediliyor.