Sakaryaspor'un kongresine sayılı günler kala, bir iş adamından kongre öncesi şirketleşme açıklaması geldi. A&S Yatırım Holding Yönetim Başkanı Uğur Akkuş, Sakaryaspor'a şirket adına talip olduklarını ve şirket ortaklığı yaparak kulübü 5 senede Süper Lige taşımayı hedeflediklerini söyledi. İşte o iş adamından bugün yapılan açıklama; 

"Değerli Valim Çetin Oktay Kaldırım,

Kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanım Ekrem Yüce,

Türkiye’nin güzide takımı Sakaryaspor’un Genel Kurul ve Kongre üyeleri ve çok kıymetli, eşi benzeri bulunmayan, armanın sahibi yüce taraftarımız değerli Sakaryalılar;

Öncelikle beni mazur görürseniz kısaca kendimden bahsetmek isterim. Bendeniz, A&S Yatırım Holding Yönetim Başkanı Uğur Akkuş. Türk gençliğine ve bu ülkenin geleceğine inanarak yatırım yapan, dört kuşaktır bu vatana hizmet verme aşkıyla çırpınan bir ailenin yetiştirdiği Türk evladıyım.

Bizim gönlümüzde Sakarya’nın sevgisi ve yeri bambaşkadır, bizim için Sakarya aşktır. Ülkenin medar-ı iftiharıdır; mazlumun yanında zalimin karşısında ülke savunucusudur, birlik ve beraberliktir. Sakarya aynı zamanda büyük şair Necip Fazıl üstadın işaret ettiği gibi Türk gençliğinin en saf simgesidir. En önemlisi de bize özgürlüğün ne demek olduğunu hatırlatan milli bir mücadeledir.

Tarihi destanlarla dolu olan bu güzide şehrimizin kıymetli takımım hak ettiği yere taşımak isteyen bir vatan evladı olarak; Sakaryaspor Başkanlığı olan bu şanlı göreve layık olabilmek adına yüksek müsaadelerinizle talip olmuş bulunmaktayım.

Ben ve ekibimin, Sakaryaspor’u 5 yıl içinde Süper Lig’e taşımak en büyük hedefimiz ve hayalimiz olup bu şehrin adını bu sefer de yeşil sahalara altın harflerle yazdırmak düşüncesi ile yola çıkmak istemekteyiz.

Bunu yaparken, Sakaryaspor’un ‘dernek’ hüviyetinden’ sıyrılıp ‘şirketleşmesinin’ ardından da şirket hisselerinin %49 tarafımız, %51 hissesi ise Sakaryaspor genel kurul üyelerinde olmak şartıyla satın alarak başkanlık görevini üstlenmek arzusunda olduğumu da sizlerle paylaşmak isterim. İşin içinde Sakarya olunca sorumluluğumuz ciddi, yükümüz ağır. Birlikte hareket ederek Sakaryasporumuzu layık olduğu konuma getireceğiz.

A&S Yatırım Holding olarak bizler sağlık, enerji, finansal danışmanlık ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteriyoruz. Ekonomik iş ağımız sayesinde uluslararası ilişkilerimizin önemli bir bölümünü Adapazarı ilimize taşımak ve bu anlamda sadece sportif değil, aynı zamanda ekonomik bir katkı sağlamak da en büyük gayelerimizden biri olacak."