Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde Türkiye’de bir ilk olan yarış gerçekleşti. MTB Sakarya Night Cup (gece yarışı) mücadelesi ülkemizde ilk kez, dünyada ise 2021 yılında ilk defa yapıldı.
Vadi içindeki dağ maratonu parkurunda zorlu bir mücadele yaşandı. Farklı ülkelerden toplamda 41 sporcu, vadi içindeki start çizgisinde pedal çevirmeye başladı.
Taş, toprak ve rampaların olduğu parkurda başlayan yarış yaklaşık 1 buçuk saat sürdü. 

Vatandaşlardan yoğun ilgi
2 kategoride gerçekleştirilen yarışta Elite erkekler kategorisinde İsviçre’den Albın Vıtal birinci, yine İsviçre’den Walter Simon ikinci, Almanya’dan EYDT Markus üçüncü oldu. Elite kadınlarda ise Çek Cumhuriyeti’nden Tvaruzkova Tereza birinciliği, yine Çek Cumhuriyeti’nden Holubova Adela ikinciliği, Ukrayna’dan Popova İrine ise üçüncülüğü elde etti. Dereceye giren yarışmacılara madalyalarını Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Furkan Beşel ve SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan takdim etti. Sakaryalı çok sayıda sporsever mücadeleyi tribünlerden izledi. 


Yüce, yarışlara ve konserlere davet etti
Cumartesi ve Pazar günü yapılacak BMX Dünya Kupası ve MTB Türkiye Şampiyonası’na davet eden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce,
“Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde ilkleri yaşıyoruz. Avrupa’nın en donanımlı tesisi farklı alanlarda yarışlara tanıklık ediyor. Önce BMX ile başlayan heyecan MTB dağ yarışları ile arttı. Hem cross hem de dağ bisikleti alanında nefes kesen müsabakaları izliyoruz. Bunun yanında fuar alanında etkinlikler, yarışlardan sonra konserler oluyor. EXPO Sakarya 2021’de şehrimizi dünyaya tanıtıyoruz. Güzel Sakarya’mız dünyanın misafirhanesi oldu. Tüm Sakarya’yı hafta sonu heyecanın en üst düzeyini yaşayacağımız BMX Dünya Kupası ve MTB Türkiye Şampiyonası’nı izlemeye ayrıca İMERA Grubu ve Emre Kaya’nın konserine davet ediyorum. Dolu dolu bir hafta sonu geçireceğiz” dedi.