Endonezya'da düzenlenen Dünya Superbike Şampiyonası'nda 2021 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, Türkiye’ye döndükten sonra basın toplantısı düzenledi.  Toplantıya şampiyon sporcunun yanı sıra milli motosikletçi ve Ak Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu ile Yamaha Motor Avrupa Asfalt Yarışları Müdürü Andrea Dosoli ve çok sayıda davetli katıldı.

“Toprak’ın tarih yazmasını istiyordum”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kenan Sofuoğlu, Toprak’ın başarısının Türkiye’de duyulmasının ve takdir görmesinin kendilerini gururlandırdığını belirtti. Sofuoğlu, “Benim kariyerimde 5 dünya şampiyonluğu var. Artık bu ülkeden genç sporcuları çıkarmamız gerekiyor. Çok da talep vardı. Sakarya’da bir eleme yaptık. ‘Türkiye’de bu işe gönül vermiş aileler, çocuklarını getirsin’ dedik. Özellikle davet ettiğimiz sporcular vardı. Toprak da bunlardan biriydi. Orada Red Bull sporcusu olarak seçtik Toprak’ı. Uzun yıllar emek verdi. Türkiye’de çok bilinmedi ama Toprak’ın çok destekçisi vardı. Daha sonra herkesin beni eleştirdiği bir karar verdik. Türkiye bu şampiyonluklara doydu. ‘Türkiye’nin eksiği olan Superbike şampiyonluğu için ben seni yetiştireceğim’ dedim. Ben Toprak’ın tarih yazmasını istiyordum. 2018 yılında ilk defa dünya şampiyonasında start aldı. ‘Geleceğin Türk dünya şampiyonu’ demiştim. Şimdi şampiyon olarak tarih yazdı. Çok şükür Endonezya’da başarıya ulaştık. Dünya’da çok sevilen bir sporcu haline geldi” dedi.

“Kolay bir sezon olmadı”
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Toto Teşkilatı ve Türkiye Motosiklet Federasyonu’na teşekkür eden Toprak Razgatlıoğlu da, “2012’de Kenan Sofuoğlu seçme yapmıştı. Oradan sonra Rookies Cup’a hak kazandım ve gittim. İki sene elimden geldiğince en iyi pozisyonlarda yarıştım. Çok iyi bir sezon geçmedi. Daha sonra Kenan ağabey Avrupa şampiyonasının son yarışına katılmamı sağladı. Orada birinci oldum. 2015’te Kenan ağabeyle yarışlara gitmeye başladık. Birbirimizi daha iyi tanıdık. Kendisi dünya, ben de Avrupa şampiyonu olmuştum. Benim hayalim 600 cc‘de onunla takım arkadaşı olmaktı. Onun benimle ilgili çizdiği yol, şu an çizdiğim konum çok farklı. Kolay bir sezon olmadı. İnişler çıkışlar oldu ama sonunda dünya şampiyonu olduk ve hayallerimize kavuştuk. Sezonun ortalarında tek bir şeyi hayal ettim. Eğer dünya şampiyonu olursak babama armağan etmek istiyordum. Benimle senelerdir çok uğraştı. Benden daha çok kendisi inandı şampiyon olacağıma. Kendisi bunu yaşayamadı, göremedi” diye konuştu.

“İyi ki varsınız”
Gördüğü desteğin kendilerine mutluluk ve enerji verdiğini dile getiren Toprak Zargatlıoğlu, “Red Bull ailesine de çok teşekkür ediyorum. 2014’ten beri beraberiz. İyi ve kötü günlerimde hep beraber olduk. İyi ki varsınız. İnsan ister istemez attığı fotoğraflarda yorumlara bakıyor. Sizlerin yorumları bizleri daha çok mutlu ediyor, enerji veriyor. Tekrar iyi ki varsınız. Teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.