İlk yarıda oynanan 16 maçın sonunda 15 galibiyet alarak Basketbol Süper Ligi’ne göz kırpan Büyükşehir Basket, oynadığı oyun ve yakaladığı istikrarla basketbol otoritelerinin gözdesi oldu. İlk devre maçlarının ardından değerlendirmeleri paylaşan Basketbol Şube Başkanı Akif Köse, sezon sonunda aynı başarıyı yakalayarak Basketbol Süper Ligi’ne çıkacaklarını söyledi.

Şampiyonluğa kilitlendik
Köse açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Basketbol Süper Ligi hedefi doğrultusunda kadromuzu güçlendirdik. Yeni isimleri kadromuza dahil ettik. İlk yarıda da başarılı bir istatistik ortaya koyduk. Oyuncularımızın ortaya koyduğu performans neticesinde 15 galibiyet alarak ilk devreyi lider kapattık. İnşallah sezon sonunda da bu başarılı grafiği Basketbol Süper Ligi ile taçlandıracağız. Tüm teknik ekibimiz, oyuncularımız, yönetimimiz ve şehrimiz bu şampiyonluğa kilitlenmiş durumda.”

Süper Lig için herkes hazır
“Bilindiği üzere sezon başında Federasyon Kupası’nın grup mücadelelerini geride bırakmıştık. Hem Federasyon Kupası’nı hem de lig şampiyonluğunu kazanmak istiyoruz. Bu doğrultuda ilk olarak Alper Saruhan’ı kadromuza dahil ettik. Oynadığı maçlar sonucunda da takımımıza çok ciddi katkılar verdi. Aynı zamanda Amerikalı transferimiz Lazeric Jones’ta ikinci devre bizimle birlikte olacak. Takımımızda her şey yolunda. Süper lig için herkes hazır.”

Taraftarlarımızın sayesinde
“Sakaryalı basketbolseverlere de bir teşekkür etmek istiyorum. Bu yıl maçlarımızı farklı bir atmosferde oynuyoruz. Ciddi bir seyirci desteğine sahibiz. Bu ligde Sakarya en zor deplasmanlardan biri haline geliyorsa bu taraftarlarımızın sayesindedir. Bizi desteklemeye devam etsinler. İnşallah onların destekleriyle birlikte şampiyonluk gelecek."