Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi, final maçından bu yana süren sessizliğini dün düzenlediği basın toplantısı ile bozdu. Ekşi, “Bugün karşınıza 1. Lige yükselmiş Sakaryaspor'un başkanı olarak çıkmak isterdim ama maalesef olmadı. Hala Bursa'daki yenilginin üzüntüsünü yaşıyoruz. Tüm planlarımız şampiyonluk üzerineydi. Ama ne yazık ki futbol sahada oynanıyor. Kendim adıma böyle bir acıyı camiaya yaşattığımız için özür diliyorum. Kongre kararı aldık. Ben aday olmayacağım” dedi.

GELiR-GiDER TABLOSUNU AÇIKLADI

Toplantıda merak edilen gelir-gider tablosu ile ilgili konuşan Başkan Ekşi, “Toplam gelirler 14 milyon 707 bin 904 TL'dir. Bunun 3 milyon 840 bin TL'si bizim yönetimimizden gelmiştir. Geri alma gibi bir durum yok. Bunun tamamı bağıştır. Toplam giderler 14 milyon 906 bin 84 TL'dir. 2 milyon TL BMC'den geldi. 300 bin TL ŞenPiliç, 250 bin TL Toyota'dan para geldi. 3 hoca ile çalıştık ve hocalarımıza 756 bin TL ödedik. Sezon boyunca futbolculara 9 milyon 110 bin 493 TL ödeme yapıldı. Şuan için futbolcularımıza 1.5 milyon TL borcumuz var. Bunun dışında piyasaya borcumuz yok. Futbolculara toplamda 2 milyon 412 bin TL prim ödemesi yaptık. SSK için 279 bin TL, Vergi için de 1 milyon 997 bin TL ödeme yaptık” diye konuştu.

TARAFTARA 4 BiN 800 BiLET VERDiK

Bilet konusuyla ilgili de konuşan Ekşi, “Öncelikle şunu belirtelim Sakaryaspor yönetimi olarak biz bilet satmadık. Biletler Federasyon tarafından çıkarılır, PasoLig tarafından satılır. Tüm parayı PasoLig Federasyon'a verir. Taraftar liderleri bize geldi. Maratonda tribün yapacaklarını ve toplu bilet almak istediklerini söylediler. 4 bin 600 bileti biz istiyoruz dediler. Biz de kabul ettik ve PasoLig ile evrakları imzaladık. Taraftarlar Derneği'ne 4 bin 600 ve sonradan da 200 ek olarak 4 bin 800 bilet verildi. Tek sorun şu oldu. Taraftarlar Maratondan istedi ancak erken satış olduğu için biletler kale arkasına döndü. Ben Kulüp Başkanı olarak kendi şahsıma, eşime dostuma bilet alamadım. Bir takım aksaklıklar, yanlışlıklar olmuş ama bunlar nasıl oldu ben de bilmiyorum” dedi. 

TFF’YE BORÇ 3.5 MİLYON

Sakaryaspor’un şuan için transfere engel olan futbolcu borcunun 3 milyon 500 bin TL olduğu resmen açıklandı. Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi, dün düzenlediği basın toplantısında bu konuya da değinirken, “Türkiye Futbol Federasyonu'nda şuan için olan futbolcu borcu toplamda 3 milyon 500 bin TL'dir. Bizim dönemimizden ise futbolculara 1.5 milyon TL borç var. Transferi açmak için 3.5 milyon TL'ye ihtiyaç var” açıklamasında bulundu.  

600 DELEGE VAR

16 Haziran’daki kongre öncesi merak edilen delege konusuna da açıklık getirildi. Başkan Cevat Ekşi, “Şuan için toplamda 600 Sakaryaspor üyesi var. 400 tanesi bu dönemden yapılan üyeler. Ancak bunların kaçının oy kullanabilecek olacağına bakacağız. Henüz aidatlarını ödemeyenler var. Onlar da çıktığında kaç kişi kalacağını Pazar günü göreceğiz. Borcu olanlara uyarılar yapılıyor” açıklamasında bulundu.