Sakarya Büyükşehir Belediyesi Cumhur İttifakı AK Parti Başkan Adayı Ekrem Yüce, ‘Ferizli Gençlik Buluşması’ programı kapsamında Ferizlili gençlerle buluştu. Buluşmada Ferizli Belediyesi Cumhur İttifakı AK Parti Başkan Adayı İsmail Gündoğdu, AK Parti Ferizli İlçe Başkanı Muhsin Zurnacı, MHP İlçe Başkanı Veysel Dikbaş ve çok sayıda partili katıldı.

Birçok vatandaşa istihdam

“Ferizli için ne gibi projeleriniz var” sorusunu cevaplayan Ferizli Belediyesi Cumhur İttifakı AK Parti Başkan Adayı İsmail Gündoğdu, “İlçemizde Organize Sanayi kurulma aşamasında. Tesis bittiğinde birçok vatandaşımıza istihdam sağlayacaktır. Bunun yanı sıra kariyer merkezleri kurup iş ve çalışanları buluşturmayı amaçlıyoruz. İlçemizin katlı pazara olan ihtiyaç aciliyetinin farkındayız ve bu konuda çalışmalar yapacağız. Gençler için bir spor okulu açmayı planlıyoruz. Gençlere burada çeşitli branşlarda kurslarımız olacak” dedi.

“Lisanslı sporcular yetiştireceğiz”

Sakarya ve Ferizli için yapmayı planladığınız hizmetler nelerdir sorusunu cevaplayan Ekrem Yüce ise, “Ferizli’de yeni bir Organize Sanayi Bölgesi olması için bakanlık çalışmayı tamamladı. 10 bin kişilik bir istihdam sağlayacak olmasını düşündüğümüz bu tesis Marmara Bölgesinin en büyük otomotiv ve savunma sanayisi olacak. Hem Ferizli hem de Sakarya’mız için birçok projemiz var. Büyükşehir olarak planladığımız 10 temel eksen var. Bu eksenlerin içinde alt başlıklarımız var. Bu temel eksenlerden bir tanesi spor alanı. Gençlerimiz için bir spor adası oluşturmak istiyoruz. Sadece futbol branşında değil tüm spor branşlarında lisanslı sporcu yetiştirebileceğimiz bir spor adası düşünüyoruz” dedi.

“Her ilçe için farklı ihtiyaçlar”

Projelerini açıklamaya devam eden Yüce, “Belediyeciliği altyapı, üst yapı ve park, bahçe olarak düşünmüyoruz. Her ilçemizin farklı sorunları, farklı ihtiyaçları var. Söğütlü’de besi hayvancılığı tesisi düşünüyoruz. Hayvansal üretimin altyapısını oluşturmak için imkanlarımızı seferber edeceğiz. Kaynarca ya da Ferizli’ye kanatlı hayvancılık için tesis kurmayı planlıyoruz. Ayrıca bitkisel üretimde önde gelen şehirlerden bir tanesi olmak için Tohum Gen Bankası oluşturmak istiyoruz. Bitkisel üretim Dünya’da ve Avrupa’da çok revaçta olan bir sektör. Ayrıca şehrimiz iç mekan ve dış mekan süs bitkiciliğinde önde gelen illerden bir tanesi. Büyükşehir adı altında bir Sakarya Fidan A.Ş. kurup bu sektör örnek olmaya hatta sektörün lideri olamaya çalışacağız” dedi.