AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Yerel Yönetimler İstişaresi Toplantısına katılmak üzere Sakarya’ya geldi. İlk olarak AK Parti İl Başkanlığı binasında bir araya gelen heyet, ardından Yerel Yönetimler İstişare toplantısına katıldı.
Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki’nin yanı sıra Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları, büyükşehir bürokratları ve çok sayıda partili katıldı. 
Toplantı, Başkan Ekrem Yüce’nin 29 aylık sunumu ile başladı. 

“Bizler bu şehrin hizmetkarlarıyız”
Başkan Ekrem Yüce, “Milletimiz, Sakarya’mız ve Sakaryalılar için hizmet etmek adına yola çıkmış kardeşlerimle birlikte olmak benim azmimi ve şevkimi artırıyor. Hep söylediğim gibi biz bu milletin ve bu şehrin hizmetkârlarıyız. Biz bu şehri yarınların güçlü Türkiye’sine hazırlıyoruz. 16 ilçemizde belediye başkanlarımız, il teşkilatımız ve ilçe teşkilatlarımızla birlikte gündüz gece demeden milletimizin bize gösterdiği teveccühe layık olduğumuzu son 20 yılda olduğu gibi yine göstermeye devam ediyoruz” dedi.

700 kilometreyi aşan asfaltlama çalışması
Asfaltlama çalışmaları ile ilgili bilgileri paylaşan Başkan Yüce, “Hep birlikte el ele verdik ve şehrimizi dünyaya tanıtmaya, Sakarya’nın çehresini değiştirmeye muvaffak olduk. ‘Sakarya’da Asfaltlanmamış Yol Bırakmayacağız’ sloganıyla yola çıktık ve geçtiğimiz 29 aylık süreçte şehrimizin cadde ve sokaklarında 1 Milyon tondan fazla asfaltlama çalışması yaptık. Böylece 300 Milyon Liraya yaklaşan yatırımla 700 kilometreyi aşan yol yapmış olduk. Bugüne kadar çalıştığımız bölgelerde bütün sokaklarımızı ve caddelerimizi adeta sil baştan yeniledik” dedi.

Bisiklet Şehri Sakarya
Sporun her alanında sporu ve sporcuları desteklediklerine değinen Yüce, “Sakarya’da her türlü sporun yapılabilmesi için gereken teknik altyapıyı sağlamaya çalışıyoruz. Şehrimizin coğrafi ve kültürel yapısına uygun olan bisiklet sporunun yaygınlaştırılması çalışmalarına yaptığımız milyonlarca liralık yatırımlar ve uluslararası organizasyonlar sayesinde bisiklet sporu için sadece Sakarya olarak değil tüm Türkiye’yi kapsayan bir başarıya ulaştık. Uluslararası Bisiklet Federasyonu tarafından verilen ve dünyada sadece çok az sayıda bölge ve şehrin sahip olduğu “Bisiklet Şehri” unvanını almaya resmen hak kazandık.  İnşallah 21 Ekim itibariyle başlayacak bir organizasyonla sahip olduğumuz bu unvanı dünyaya duyuracak ve bunu nasıl hak ettiğimizi göstereceğiz” şeklinde konuştu.

SGK Kavşağı yakında hizmete açılacak
Şehrin ulaşım ağını genişleten ve hızlandıran projelere başladıklarını dile getiren Yüce, “Şehrimizin ulaşım ve trafik sorununu çözecek 35 milyon lira değerindeki Sakarya SGK Köprülü Kavşak çalışmalarımız aralıksız sürüyor. İnşallah en kısa sürede tamamlayacağız. Sakarya’mıza yakışan ve daha pratik çözümler sunan alternatif bir otoban girişi yapıyoruz. Böylece şehir içinden şehirlerarası güzergâha hızlı bağlantı, OSB’ler arası bağlantı, tehlike anında kullanılabilecek alternatif bir yola sahip olacağız. Projeyi birlikte yürüttüğümüz Karayolları Genel Müdürlüğüne ve Sn. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Tarım konusunda Sakarya’mız şahlandı”
Şehrin tarım potansiyelini arttıran çalışmaları hayata geçirdiklerini açıklayan Yüce, “Tarımsal üretimde yeni bir model olarak ortaya koyduğumuz Tarımda Sözleşmeli Üretim Modeli başarılı bir şekilde devam ediyor. Sakarya’nın potansiyeline en uygun ürünün belirliyor; çiftçilerimizi eğitiyor; gerekli teknik ekipmanı sağlıyor; araştırma merkezleri ve üniversiteler eliyle üretimi en iyi şekilde değerlendiriyor ve son olarak pazar ihtiyacını karşılıyoruz. Sakarya Botanik Vadisi her geçen gün bir cennet vadisi olmaya devam ediyor. İçerisindeki 2 milyona yakın bitki, bisiklet yolları, yürüyüş yolları ve sosyal tesislerle şehrimizin yeni gözdesi oluyor. Burada üretilen tıbbi ve aromatik bitkiler ecza ve kozmetik sektöründe kullanılıyor” dedi.

Geleceğin güçlü şehri Sakarya
Başkan Ekrem Yüce ayrıca tarımda sürekliliği ve doğru üretimi sağlanacağı AR-GE Uygulamalı Tarım ve Çiftçi Eğitim Merkezi projesi, süs bitkileri alanındaki çalışmaları, kenevir üretimi, arıcılık çalışmaları, sosyal hizmet projeleri, geri dönüşüm ve kadın istihdamına yönelik projelerin yer aldığı toplam 20 proje ve hizmeti sunumunda detaylı olarak tanıttı. Sunumu sonrası Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya için hayata geçirdiğimiz ve burada sayamadığımız pek çok projeyi sizler yakından biliyor ve takip ediyorsunuz. İnşallah sizlerle birlikte el ele vererek Sakarya’yı geleceğin güçlü Türkiye’sine taşıyacağız” diye konuştu.

Yüce’nin ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Özhaseki, Sakarya’nın AK Parti için ne kadar önemli bir kale olduğunu vurgulayarak yapılan her çalışmanın destekçisi olacaklarını söyledi.

“Sakarya’da önemli adımlar atacağız”
Özhaseki, “Sakarya bizim güzide illerimizden birisidir. Her zaman Sakarya’ya vefa borcumuz var. Buraya ve halkımıza hizmet noktasında elimizden geleni yapmak boynumuzun borcu. İstişare yapmaya geldik. Belediye başkanlıkları şehrin emin olma vasfıdır. Şehrin geleceği doğrultusunda hizmet vermek için çalışmalar yapacağız. Bu işler görgü ve istişare meselesi. Bizim de yerel yönetimlerde yaptığımız en iyi şey bu. Bizler de bugün durum değerlendirmek adına önemli adımlar atacağız” dedi.

“Tüm desteğimizi Sakarya’ya vereceğiz”
Özhaseki, “Bizler sosyal belediyecilik alanında çok büyük adımlar attık. Vatandaşlarımızın seslerine kulak verdik. Şu an halkımızla beraber asla ayrılmadan bir hedefe doğru yürüyoruz. Belediyecilik alanında 20 yıldır en üst mertebede bulunuyoruz. Hem genelde hem de yerelde AK Parti birinci sırada yer alıyor. Her yaptığımız hareket hizmete yönelik ve vatandaşlarımızın rahat etmesine yöneliktir. Belediyecilikte ilk önce hizmet ve iyi niyet olmalıdır. Elde olanı dürüstçe kullanmak çok önemli. Sakarya’mız çok şanslı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce ve  ilçe belediye başkanlarımız ellerinden ne geliyorlarsa yapıyorlar. İnşallah bizler de elimizde bulunan desteği Sakarya’ya vereceğiz. Toplantımız hayırlara vesile olsun” şeklinde konuştu.