Kaynarca Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve mevcut İlçe Başkanı Murat Kefli'nin tekrar Kaynarca İlçe Başkanı seçildiği kongreye; AK Parti MKYK Üyesi Recep Uncuoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün ve Ali İhsan Yavuz, İl Koordinatörü Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, belediye başkanları, teşkilat mensupları ve muhtarlar yer aldı.

Seçimlerden başarıyla çıktık

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Kaynarca İlçe Başkanı Murat Kefli, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde kurulan partimiz bugün 16. yılında. Bu süreçte Türkiye’de çok büyük hizmetlere imza attık ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 80 yılında yapılmayan hizmetleri hayata geçirdik. 2014 yılında göreve geldiğimiz dönemden bu döneme bereketli çalışmalar gerçekleştirdik. Birçok seçimden büyük başarılarla çıktık” diye konuştu.

15 dakikada Adapazarı

Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, “Kaynarca’da altı buçuk yıl ilçe başkanlığı yaptım. Bu harekete hizmet sunan herkese teşekkür ediyorum. AK Parti’nin kurulmasıyla ülkemizin kaderinin değişmesi gibi ilçemizin de kaderi değişti. 1 saatte Adapazarı’na giderken şimdi 15 dakikada gidiyoruz. Kaynarca’da güzel işler yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu, Sapanca’dan bize su getirdi. 200 tane toplu konut yaptık. Destek devam ettiği sürece biz daha yaşanabilir bir Kaynarca için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Önemli işlere imza attık

Kaynarca kongresinin ilçeye, Sakarya’ya ve Türkiye’ye hayırlı olması dileklerini ileterek konuşmasına başlayan Başkan Toçoğlu, “Yeni bir sinerji ile kongrelerimize başladık. Ülke olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz. 2019’a hazırlanıyoruz. Bu kongreler 2019 için önemli bir altlık oluyor. Gelecekteki zor günlere hep birlikte hazırlanmalıyız. İlçemizde hem merkezi hükümet hem yerel yönetimler olarak önemli işlere imza attık. Asfalt ve su hizmetlerini önemsiyoruz. Kaynarcamız bu anlamda en şanslı ilçelerimizden. Öncelikli olarak Kaynarca merkezindeki su problemini çözmüştük. Mahallelerde de işin sonuna gelmek üzereyiz. Kaynarca’da Sapanca’dan su getirmediğimiz hiçbir mahalle kalmamış olacak. Hizmetin sonu yoktur. Kaynarca’da yılsonuna kadar 25 kilometrelik daha asfalt programımız var. Gerek teşkilatımız gerek ilçe belediyemiz ile birlikte üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Yapmamız gereken ülkemizi birlik ve beraberlik içerisinde aydınlık yarınlara çıkarmak, dostluğumuzu kardeşliğimizi ve birlikteliğimizi muhafaza etmektir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin en kaliteli suyu

AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, “İlçe başkanımız ve ekibi geçtiğimiz dönemde çok özel işler yaptılar. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte de hem ilçe başkanımız hem belediye başkanımız güzel işler yapacaktır. Kaynarca’nın en önemli sorunlarından birisi suydu. Şimdi Sapanca’dan arıtılmış suyunu her mahalleye ulaştırmış olacağız. Türkiye’nin en kaliteli suyunu SASKİ veriyor. SASKİ her an suyun özelliklerini yayınlıyor. Kaynarca’da her ev bu kaliteli suyu içecek. 25 kilometrelik sıcak asfalt hedefi az bir şey değil. İllerde bile doğalgaz yokken Kaynarca’ya doğalgazın geleceğini konuşuyoruz. Sakarya’da bin yataklı hastanenin sözünü aldık ve o yapılacak. Bölge Adliye Mahkemesi ile ilgili manipülasyon yapanlar var. Muhteşem bir bina. 6 il buradan hizmet alacak. Şu anda hâkim ve savcı eksiği bulunuyor. Bunlar tamamlandığında adliyemiz kısa süre içerisinde hizmete açılacaktır. Sakarya’da ikinci üniversitesinin ayak sesleri var o da gelecek. Yüksek gerilim test merkezinin Sakarya’da kurulmasına büyük oranda karar verilmiş gibi. Büyük ihtimalle Taşkısığı’nda olacak. Özetle Sakarya iyi gidiyor” dedi.

2 bin yıllık makûs tarih kırıldı

Tarihte Kaynarca’nın bulunduğu bölgede Bitinya Uygarlığı’nın bulunduğunu ifade eden AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, “Burada müthiş bir uygarlık kurulmuş. Bitinya’dan sonra Kandıra, Kaynarca ve Karasu unutulmuş. Ta ki 2000’ler de AK Parti gelene kadar. Dağdibi Adapazarı’nın son bitiş noktasıydı. Burada bir peynir atölyesi vardı. Onun kuzeyinde buralarda tek bir atölyenin bacası tütmüyordu. Kaynarca’ya duble yol yapılmış, Karasu’ya duble yol yapılmış, Karasu’ya demiryolu yapılıyor. Kaynarca-Karasu duble yolu bitmek üzere. Kaynarca’da Mobilya Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarına başladı. Şimdi Makine İmalatçıları Sanayi Bölgesi geliyor. AK Parti ile birlikte sadece Türkiye’nin değil, Kaynarca’nın da 2 bin yıllık makûs tarihi kırılmış. Kaynarca’ya gözümüz gibi bakıyoruz. Sadece hükümet yatırımları değil. 15 gün önce Karaçalılık ve Caferiye Mahallelerine gittik. Yoğun bir altyapı çalışması var. Su geliyor. Sonrasında yollar genişleyecek ve asfalt yapılacak. Sahil düzenlemesi de yapılacak ve Kaynarca sahilleri de gözde sahiller arasında yer alacak. Marmara Bölgesi’nin en büyük organize sanayi bölgesi yapılacak. Sakarya meslek liseleriyle, mevcut otomobil fabrikalarının gücüyle, lojistiğiyle, yan sanayisiyle ve limanıyla yerli otomobil içinde en büyük adaylarından” ifadelerine yer verdi.

 

Heyecanımız büyüyor

Kongrelerin birlik ve beraberliğe ciddi katkı sağladığını vurgulayan AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, “AK Parti’nin ilk iktidar olduğu ve görevi alacağı saat 14.00’da parti teşkilatında bir sol sendikaya randevu verdik. Bizler onlar bizi tebrik edecekler, güzel temennilerde bulunacaklar diye düşündük. O an da televizyonda devir teslim konuşmaları vardı ve görevi devredecek Bülent Ecevit konuşuyordu. O ara KEY ödemelerini, nemaları isteriz diye konuya girdiler. ‘Şu anda sizin Başbakanınız konuşuyor siz ondan isteyin beş dakika sonra görevi devralınca bizden istersiniz’ dedim. Bismillah demeden 15 kat trilyon liralık ödemeleri istediler. Demek ki daha iktidara geldiğimiz ilk dakikada bir ümit olmuşuz. O buluşmada biz bu ülkeye çok hizmet yapacağız dedim. Nitekim yaptık. Koalisyon hükümetlerinde biri gaza biri frene basıyordu ve ülke patinaj yapıyordu. 7 Haziran döneminde bunu kısa süreliğine de olsa gördük. O gün bu ülkede iktidar olmanın dışında başka bir alternatif olmadığını gördük. Şimdi ise yenileniyoruz. Yeni kardeşlerimiz heyecanı büyütüyorlar. Teşkilatta görev alsa da almasa da dertli olan insan her yerde AK Parti’yi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı savunuyor” diye konuştu.

Hiçbir şey eskisi gibi değil

İl Koordinatörü AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, “Düzce ile Sakarya pek çok açıdan birbirine benziyor, o yüzden kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Kaynarca’da yaşanan büyük değişim çok güzel anlatıldı. Söze hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyerek başlamıştık. Türkiye’de olduğu gibi Kaynarca’da da hiçbir şey eskisi gibi değil. AK Parti’de her kademede görev yapmak nasip oldu. Cumhurbaşkanımızın teşkilatçılık anlayışı toplumun tüm katmanlarını omuz omuza siyasetin içine katmak yönünde. Biz siyaseti daha iyi eğitim, daha iyi sağlık, daha iyi yollar, daha iyi binalar, daha aydınlık yarınlar için yapıyoruz. Teşkilatçılık ve siyaset noktasında 15 yılda önemli şeyler öğrettiğimizi düşünüyoruz. Çıtayı sürekli yükseltiyoruz. Cumhurbaşkanımızın 15 yıllık liderliğinde Türkiye çok büyük adımlar attı. Doğumda hastanede rehin kalmayı yaşamış, eğitimden uzaklaştırılmayı yaşamış bir kardeşinizim. Türkiye bugün bunların hiçbirisini konuşmuyorsa liderimizin kalkınmaya olan inancı sayesindedir. Türkiye kalkınmasından, büyümesinden asla taviz vermeyecektir” dedi.

Standartlar yükseldi

Kaynarca’nın, AK Parti’nin millete hizmet yolunda her zaman destekçisi olduğunun altını çizen MKYK Üyesi Recep Uncuoğlu, “Kaynarca sabretmeyi bildi, meydanlara aktı, sandıkları patlattı, AK Parti’nin kurumsal çatısını kuvvetlendirdi. Eğer bu millet iradesi olmasaydı bugün bu salonlarda, sizlerin karşısında olamazdık. Büyüyen, gelişen, sosyolojisi değişen, standartları gelişen Türkiye’de sorunların niteliği de değişiyor. Standartlar yükseliyor. Önceden soğuk asfalt sorunu vardı bugün sıcak asfalt çalışmaları yapılıyor. Önceden mucur ve büz konuşulurdu. Bugün sağlıklı içmesuyunu yepyeni arıtma tesislerini ve sıcak asfaltları konuşuyoruz. Bunlar milletin parasını kimse çarçur etmesin diye savaşan Recep Tayyip Erdoğan ve hareketi sayesinde oluyor. AK Parti başına gelen her kara planda gücünü milletten alarak bütün sorunları aştı. 16 yıl öncesini, bıçak paralarını, sabahın köründe hastane koridorlarından bahçeye sarkmış ilaç sırası bekleyen SSK’lıları hatırlamayan gençlerimiz var. Bizler bunları unutmayacağız. Hizmetleri değersizleştirmeye çalışan üst akıl her zaman devrede. Başbakanın ayağına kasa atarak kriz kolayca çıkartılabiliyordu. Bugün buna imkân yok. Sosyal medyanın algı operasyonlarıyla hepimizin canını sıkmaya, akılları bulandırmaya çalışıyorlar. Biz sağlam oldukça, biz millete hizmet yolunda oldukça bunların üstesinden geleceğiz. Kimsenin aklımızı, kanaatimizi ipotek altına almasına, ufak meselelerden dolayı bizleri ayırmasına izin vermeyelim” şeklinde konuştu.