Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sisteminin konuşulduğu "Genç Kürsü" programına katılan genç katılımcıların sorularını AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Haldızoğlu cevapladı.
Açılış konuşmasını yapan AK Parti Serdivan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Haldızoğlu; "Başkanımız Yusuf Demir'e ve ekibine bugün bizlerle birlikte olduğu için ilçe teşkilatımız adına teşekkür ediyorum" dedi.
Başkan Haldızoğlu, gençlerin ülkenin yönetiminde daha fazla söz sahibi olması gerektiğine dikkati çekerek, 16 Nisan’da yapılacak referandumda gençler olarak bizlere büyük görevlerin düştüğünün farkındayız. Genç Kürsü Programımız ile 16 Nisan’da gerçekleşecek olan Referandum için mahalle mahalle gençlerle bir araya gelip soruları cevaplayacak ve süreç hakkın da bilgilendirmede bulunacağız. İlçelerimizde üniversiteli arkadaşlarımızla bir araya gelerek Referandum sürecini değerlendirip, anayasa maddelerini tartışacağız. Biliyoruz ki, 16 Nisan’da evet oyunun en fazla gençlerden geleceğine inancımız tamdır" dedi.



“Gençlerin diriliş vaktidir”
İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir ise, "Daha önce farklı platformlarda da belirttiğim gibi bugün daha çok sözü siz gençlere bırakacağız. Genelde gençler dayatmacı, tepeden inme, söz ve nasihat dinleyici pozisyona sokuluyor. Ama biz bunu tamamen değiştirdik. Bu kürsü gençlerin kürsüsüdür. Artık gençlerin diriliş vaktidir. Kafanıza takılan bütün sorulara burada cevap bulabileceksiniz" şeklinde konuştu.

“1982 Anayasası yarı başkanlık sistemine evrimlenmiş bir sistemdir”
Demir; “16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliği halk oylaması ile Türkiye’de tıkanan ve işlemez hale gelen sistemin anayasa değişikliği ile işler bir hale gelmesi sağlanacak. Türkiye’de halkın demokrasi mücadelesinde bu noktaya gelindi. 1982 Anayasası yarı başkanlık sistemine evrimlenmiş kendine özgü bir sistem getirdi. Bu durum zaman içinde çatışmalara neden oldu. Bugüne kadar sistem dışı unsurlar sisteme müdahale etmiştir. Şimdi yeniden halkımıza müracaat edeceğiz. Halkımızın iradesine güveniyoruz. 16 Nisan’da gençlerimize büyük görevler düşüyor. Onların da bu görevleri layığı ile yerine getireceğinden şüphemiz yoktur” ifadelerini kullandı.

“Gençliğe genç bir anayasa yakışır”
Başkan Demir; "Gençliğe gençliği önemseyen bir anayasa yakışır. Darbelere karşı olan milletin darbe ürünü bir anayasayı kullanıyor olması akıllara zarar bir konudur. Daha güçlü bir Türkiye için seçtiği gibi seçilebilen bir gençlik için 'Evet' demeliyiz ve vatandaşa 18 maddenin getirilerini anlatmalıyız. Bu anayasayla gençlerin ve gençliğin önü açılıyor, seçilme yaşının 18'e indirilmesiyle beraber gençlere siyasette söz sahibi olma hakkı tanınıyor. Gençlik olarak İnşallah 16 Nisan'da Sakarya'ya 'Evet' dedirtmeliyiz” dedi.



“Gençliğin, Kurucu Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’da ki yeri ayrıdır”
Demir; "Gençlik olarak bu seçimlerde kapı kapı dolaşıp neden 'Evet' dediğimizi anlatmamız çok büyük önem arz ediyor. Türkiye'nin geleceği için gençlere büyük önem veriyoruz. Gençliğin, kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’da da yeri ayrıdır, gençlik bizim geleceğimizdir. Geleceğimize sahip çıkmak için çalışıyor, geleceğinizi teminat altına almak için 16 Nisan'da 'Evet' diyoruz. Bizler geçmiş yıllarda çift başlılık nedeniyle 2001 krizini yaşadık. Cumhurbaşkanının Başbakan'a anayasa kitapçığı fırlatmasından sonra bu ülke çok sıkıntı yaşadı. Kardeşlerim bir daha bu sıkıntılar yaşanmasın diye, sizler bunları yaşamayın diye 'Evet' demeliyiz” ifadelerini kullandı.