AK Parti genel merkezinde düzenlenen 149. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Turan ve İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Çalışkan da hazır bulundu.
Toplantı ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Başkanı Tever, "Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle İl Başkanları Toplantısını Ankara’da gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın ülkemizin büyümesi, güçlenmesi ve hedeflerine doğru ilerlemesi için gece gündüz çalışmanın önemine ve sahadaki çalışmaların artarak devam etmesine değindi. İç ve dış siyasette yaşanan son gelişmeleri değerlendirerek, kamu çalışanlarını yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge ile ilgili verilen sözün hukuki altyapısının bir an evvel oluşturulacağını ifade etti. Dünya’nın dört bir tarafında başta enerji fiyatları olmak üzere yaşanan artışlarla ilgili de vatandaşlarımızı korumak adına her türlü önlemleri değerlendirdiklerini ifade eden Sayın Cumhurbaşkanımıza konuya yaklaşımları ve hassasiyetleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti’miz, ülkemizi 2023 hedeflerinden koparmayacak ve halkımızın geleceğine umutla bakmasını sağlayacak her türlü konuda yeni politikalar geliştirmeyi sürdürmeye devam edecek inşallah. 


Bizler de yaşanan her türlü hadise ve konuda görüşlerimizi partimizin üst kurullarına aktarmaya devam edeceğiz. Genel Başkan Yardımcımızla, Milletvekillerimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımızla, İlçe Başkanlarımızla, Belediye Başkanlarımızla, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarımızla ve tüm teşkilat mensuplarımızla birlikte sahadaki varlığımızı daha da artırarak, 2023 seçimlerine kararlı şekilde hazırlanacağız. Milletin partisi olan AK Parti’nin, milletimizin gönlündeki yerini daha yükseğe çıkartmak için tüm unsurlarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Birileri biz ne yaparsak yapalım felaket tellallığı yapmaktan geri durmayacak elbette. Yıllardır aynı yalanlarını tekrarlamaktan bıkıp usanmayanların maskelerini gerekirse her seferinde tekrar tekrar indirmek zorunda olduğumuzu gayet iyi biliyoruz. Fakat bizler muhalefetin ve kimi çevrelerin bizi kendi dar ve kısır gündemlerinin içine hapsetme tuzağına hiçbir şekilde düşmeyeceğiz. Vaktimizi ve enerjimizi kendi çalışmalarımızı daha ileriye taşımak için kullanacağız. Bizim Sakarya’da yapacağımız daha çok işimiz var. Gece gündüz demeden, birlik ve beraberlik içerisinde daha fazla gayret edecek, dipdiri bir teşkilat ile 2023 seçimlerine güçlü bir şekilde hazırlanacağız inşallah” şeklinde konuştu.
Toplantının basına kapalı bölümünde ise, teşkilatlarla ilgili bilgilendirmeler ve çeşitli konularda istişareler gerçekleştirildi.