AK Parti teşkilat mensuplarının tüm kademelerinin yer aldığı buluşmaya İl Başkanı Yunus Tever’in yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Milletvekilleri Çiğdem Erdoğan Atabek, Recep Uncuoğlu, Kadın ve Gençlik Kolları İl Başkanları, İlçe Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda parti mensubu katıldı.
Toplantıda konuşan İl Başkanı Yunus Tever, birim başkanları toplantılarıyla teşkilatın birlik ve beraberliğini pekiştirdiklerini, teşkilatlarda yapılacak çalışmalar hakkında dava arkadaşlarıyla değerlendirme yapma fırsatı bulduklarını söyledi.


İl Başkanı Tever, “Bugün burada Birim Başkanları Toplantı’mızda bulunan tüm hazirun, Recep Tayyip Erdoğan’ın dava ve yol arkadaşlarıdır. İlçede, mahallede, sokakta ve sosyal hayatın her alanında bulunan sizler, AK Parti’mizin görünen yüzü ve hemşerilerimize ulaşan en yetkili sesisiniz.  Bu yüzdendir ki her bir farklı alanda görevini ifa eden dava arkadaşıma büyük sorumluluklar ve vazifeler düşüyor. Bu toplantıdaki her bir arkadaşımın en büyük meselesi, sorumluluğunu üstlendiği bu kutlu davaya hizmet etmek; şahsiyetiyle, yaşam tarzıyla, siyasetiyle ve duruşuyla çevresindeki hemşerilerimizin gönlünü kazanmaktır. AK Parti’mizin misyon ve ilkelerine ne kadar sahip çıkarsak hemşerilerimizin gönlündeki yerini de o derece güçlü tutabiliriz. Biz, tek vazifemizi Hakk’a ve halka hizmet olarak görüyoruz. Biz, Allah rızası için sadece kadim medeniyetimizin ve ecdadımızın hizmet davasının bugünkü temsilcileri olmaya talip birer neferleriz. Bu iş bir dava meselesidir ve biz de bu davanın neferleriyiz, öyleyse nerede olup olmadığımızın, makamların hiçbir önemi yok. Makamlar bizim için asla bir amaç olamaz. Makamlar bizim için olsa olsa yapacaklarımızın aracı olabilir. İşte bizim siyaset anlayışımız da budur. Rabbim görevlerimizi layıkıyla yerine getirenlerden eylesin” dedi.


AK Parti iktidarları döneminde son 19 yılda Sakarya’ya yapılan yatırımlar hakkında detaylı bilgiler veren Tever, “‘Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür’ derler. Bazen biz bile kendi başarılarımızı kendimiz dahi unutabiliyor, hatırlamakta zorluk çekebiliyoruz. Hal böyle olunca da bazen birileri karşımıza çıkıp ‘19 yılda Sakarya’ya ne yaptınız’ diyebilecek cüreti gösterebiliyor. Cumhuriyet tarihinde yapılanların tamamının 5 katı, 10 katı hizmetlerle Türkiye’ye çağ atlatan AK Parti’miz, son 19 yılda sadece Sakarya’da toplamda 42 milyar lirayı bulan bir yatırım bedelini hayata geçirmiştir. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan adalete, çevreden gençlik ve spor yatırımlarına kadar birçok farklı alanda yapılan yatırımlarla, şehrimizde gerçekleştirilen projelerle, hamdolsun ki Sakarya’mızın her bir karışına damgasını vurmuş bir siyasi partinin mensuplarıyız. 


Bu manada gerçekten Sakarya’mızda çözüme kavuşmuş çok sayıda konu ve yatırım var. Ben bu yatırımların hayata geçmesinde önemli katkılar sunan ve emeği olan Genel Başkan Yardımcımıza, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İlçe ve Belediye Başkanlarımıza huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum.
Allah’a hamdolsun ülkemiz 19 yıl içinde çok büyük mesafeler kat etti ve hayal gibi görünen nice hedeflere, nice büyük projelere ulaştı. Cumhuriyet tarihinde ilkleri başaran bir parti olarak adını tarihe altın harflerle yazdıran AK Parti, ülkemizin özeti oldu. Bizler, Sakaryalı hemşerilerimiz için her yeni bir gün çalışmaya, üretmeye ve sorunları çözmeye durmadan devam edeceğiz. 
Partimizin istikrarını bozmayı amaçlayanlara en güzel cevabı; çalışmalarımızla, icraatlarımızla, reformlarımızla ve başarılarımızla vermeye devam edeceğiz. Bugün dünden daha güçlüyüz, yarın daha da güçlü olacağız inşallah” diye konuştu.
Toplantı, Birim Başkanlarının kendi arasında yaptığı müzakereler ile sona erdi.