AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un da katıldığı, Adapazarı Orhangazi Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda, İl Yönetiminin yanı sıra, İl Disiplin Kurulu Üyeleri ve Demokrasi Hakem Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.
Yönetim Kurulu Üyelerinin tek tek kendisini tanıtmasının ardından konuşan İl Başkanı Yunus Tever, çok önemli bir süreçte zorlu bir görev üstlendiklerini belirtti.
Tever, “Geçtiğimiz Çarşamba günü coşkulu ve heyecan dolu bir kongreyi hep birlikte geride bıraktık. Her bir kongremiz beraberinde getirdiği yenilenmeyle birlikte partimizin güçlenmesine ve daha da büyümesine vesile olmuştur. Yönetim kadromuzda yüzde 42’lik bir değişime gittik. Önümüzde uzun bir süreç ve başarılacak birçok kazanım var. AK Parti, değişim ve dönüşüm sürecini en iyi şekilde her kademesine uygulayan ve bu yenilenme süreçlerinden başarıyla çıkan bir siyasi partidir. Kongre’de göreve seçilen tüm dava arkadaşlarımı tekrar tebrik ediyorum. Sakarya’mıza hizmet etmek için var gücümüzle çalışacağımız yeni bir dönem olacak inşallah. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2023 hedeflerimize emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Tüm dava arkadaşlarımızla, teşkilatlarımızla nice güzel çalışmalara imza atacağız inşallah. Rabbim çıktığımız bu yolda bizleri mahcup etmesin” dedi.
AK Parti'nin dört temel özelliği olduğunu dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ise, “Bu özellikten biri olmazsa, AK Parti ve dava hareketinde eksiklikler ortaya çıkar. Birincisi AK Parti, demokrat bir partidir. Bunlarda öncelik sıralaması yapmıyorum, yan yana koyuyorum. Bu memlekette millet iradesinden başka hiçbir iradeye 'Eyvallah' demez. Milletin oyuyla seçilene sonuna kadar saygı gösterir. Milletin iktidarını, milletin en önemli tercihi olarak görür ve o tercihe sonuna kadar saygı gösterir. Bizimle diğerleri arasındaki fark da budur” diye konuştu.
Reformculuğun AK Parti'nin ikinci özelliği olduğunu, siyaset ve ekonomi alanında her dönem reformlara imza attıklarını kaydederek, AK Parti'nin hem ülke içindeki hem de küresel ölçekteki sıkıntılardan reform iradesiyle çıktığını belirten Yavuz; “Şimdi de pandemi şartları sonrasında oluşan Türkiye ve dünyanın şartlarında ortaya çıkan yeni durumdan Türkiye'nin güçlü çıkması için her türlü hazırlıklar yapıldı. Yakında Cumhurbaşkanımız bunu ayrıntılarıyla kamuoyu ile paylaşacak. Siyasi, hukuki ve ekonomik reform süreçlerini gerçekleştireceğiz” dedi.


Yerli ve milli olmanın AK Parti'nin üçüncü özelliği olduğunu, savunma sanayisinde mesafe kat edildiğini, Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemine sahip olduğunu dile getiren Yavuz, asıl rahatsızlığın S-400'lerden ziyade Türkiye'nin yakın zamanda bu sistemleri üretebilecek hale gelmesi olduğunu aktardı.
Yavuz, AK Parti'nin 'Türkiye partisi' olduğunu ve bunun da dördüncü özellikleri olduğunu anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “AK Parti milletin partisidir. AK Parti bir sınıfın, zümrenin, bir coğrafi bölgenin, bir kesimin partisi değil, Türkiye'deki 83 milyon vatandaşımızın partisidir. Hatta dünya mazlumlarının mağdurlarının partisidir. Bizim kitabımızda insanları doğulu-batılı, Türk-Kürt, başörtülü-baş açık, şehirliler-köylüler diye ayırt etmek yazmaz. Bizim kitabımızda 83 milyonun hepsi kardeştir, arkadaştır, aynı milletin fertleridir. Bütün yurttaşlarımız eşit ve özgürdür. Bizim partimizde makam ve mevkiinin hiç bir önemi yoktur. Genel Başkanımızdan, mahalle başkanımıza kadar her kademe aynı görev sorumluğunu taşımaktadır. Ben bugüne kadar davamızda ve partimizde görev yapan, katkıda ve hizmette bulunan tüm kardeşlerime en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Teşkilatlar olarak amacımız; halkımıza, hizmetin en iyisini en doğru şekilde sunmaktır. Toplantı vesilesiyle sizleri de tebrik ediyor, yeni dönemde yapacağınız çalışmalarda başarılar diliyorum.”