‘Gençsin Önde Yürü İnandığın Yolda Yürü’ sloganıyla gerçekleştirilen kongre Adapazarı Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlendi. Kongrede Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti Milletvekilleri Çiğdem Erdoğan Atabek, Kenan Sofuoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Genel Merkez MYK ve MKYK üyeleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, teşkilat mensupları ve davetliler yer aldı. AK Parti Sakarya Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresinin ardından Murat Salih Başer’in yerine Muhammed Çalışkan görevi devraldı.

"Bayrağı en ileriye sizler taşıyacaksınız"
Göreve seçilen Muhammed Çalışkan’ı tebrik ederek konuşmasına başlayan Başkan Ekrem Yüce,
“Bizler Allah’a hamdolsun millete, ümmete hizmet etmenin tadına varmış bir topluluğuz. Her bir hücremiz ile Allah’a, ümmete, devlete hizmet etmek için gece gündüz demeden, yorulmak bilmeden gayret gösteriyoruz, göstermeye devam edeceğiz. Sizlerin karşısında olmak beni çok heyecanlandırıyor. Gözleriniz içerisindeki parıltı, yüzlerinizdeki mücadele azmi beni gençlik yıllarıma götürüyor. Dinde, ahlakta, bilimde, fende en ileride olmak zorundaydık. Bunun için çalıştık. Hamdolsun Allah’a elimizden geldiği ölçüde bu işin temellerini attık. Binayı dikiyoruz inşallah. Sizlerin de bizden aldığınız bayrağı en ileriye taşıyacağınıza şüphem yok” dedi.

"Yapılması gereken her şeyi yapıyoruz"
Başkan Ekrem Yüce,
“Ülkemizin her şehrinde en az bir üniversite var. Kütüphaneler kuruyoruz. Arşivleri açıyoruz. Projelere destek veriyoruz. Siz yeter ki çalışmak, okumak, kendinizi geliştirmek isteyin. İmkânlar çok Elhamdülillah. Geçmişin Türkiye’sinde yapılması mucize olarak görülen; hayali kurulan ne varsa tek tek hayata geçiriyoruz Elhamdülillah. Biz parti olarak sizlere çok güveniyoruz arkadaşlar. Sadece Milletvekilliği seçilme yaşını 18’e çekmemiz bile bunun bir göstergesi. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Neden? Çünkü gençlere yatırım yapmak ve onlara imkân vermek Peygamber Efendimizin (S.A.V.) bir sünneti. O, gençlere güvenir, onlara inanırdı” dedi.

"Cumhurbaşkanımız sizlerden çok umutlu"
Başkan Yüce, konuşmalarını şu sözlerle tamamladı:
"Reisimiz, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan sizlerden çok şey bekliyor. Bu millet ve bu ümmet sizlerden çok şey bekliyor. Sizler dünyanın pek çok yerinde eziyet çeken mazlumların umudu ve ümidisiniz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bu duygularla her birinizi yürekten kucaklıyor ve çıktığınız bu kutlu davada başarılı olmanız duasıyla saygıyla selamlıyorum" dedi.