Yoklama ve gündem maddelerinin oylanmasının ardından 1110 nolu Meclis oturumuna ait tutanak görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Ocak ayı Kat'i Nizam ve ekleri ile Bütçe İzleme Raporu Hesap İnceleme Komisyonu Başkanı Melih Kaykayoğlu tarafından okunmasının ardından oylanarak, meclis tarafından tasdik edildi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’un yurtdışında olması sebebiyle Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci aylık faaliyetlerle ilgili açıklamada bulundu.

satso_meclis_toplantisi1.jpg

Aylık faaliyetlerin sunumunun ardından kürsüye gelen Meclis Üyesi ve Ticareti Geliştirme Komisyonu Başkanı Adem Bilgen, Yeşil Nokta Projesi’nin süreçleri ve projenin geldiği son durumla ilgili bilgi verdi. Bilgen konuşmasında proje hazırlıklarının tamamlandığını ve uygulama aşamasına kısa zamanda geçileceğini ifade ederek, “Kampanyaya meclis üyelerimizin katılımını bekliyor destek vereceklerini düşünüyorum. Her komitemizden 5 üye firma bu projeye dahil olsa kampanyaya ciddi bir katkı sağlamış olacak” şeklinde meclis üyelerine çağrıda bulundu.

Meslek Komitelerinin Sorunlarının Görüşülmesi Maddesinde söz alan 20. Meslek Komitesinden Meclis üyesi Ali İhsan Bakım, akaryakıt istasyonlarında yaşanan sıkıntılar ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Bakım,  sunumunda istasyonlarda araçların LPG dolum alanının yer tespiti konusunda TSE ve Makine Mühendisleri Odası ile bir çalışma yapıldığını belirterek araçlarda LPG dolum yerinin pompacıların kolaylıkla erişebilecekleri noktada olmadığını ve bundan dolayı iş sağlığı iş güvenliği konusunda sıkıntılar yaşanabileceğini ifade etti. Meclis Üyesi Ali ihsan Bakım, LPG montajında dolum alanının uygun yere alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

24. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Alican Yıldırım ise ilimizde yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı üretim sektöründe büyük sıkıntılar yaşandığını ve bu bağlamda SATSO’nun Meclis Toplantısına SEDAŞ’ın davet edilmesine rağmen icabet etmediğini belirterek “Sakarya büyürken SEDAŞ küçülüyor” şeklinde eleştiride bulundu.

satso_meclis_toplantisi2-006.jpg
15. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Ercan Başnuh tıbbi malzemeler konusunda kamu ihale kanunu çerçevesinde kamu gelen alımları konusunda şikayetler dikkate alınarak düzenlemeler yapıldığını ancak bunun yetersiz olduğunu ifade etti.

Başnuh konuşmasında “Kamu genel alımları ile ilgili yol kat edilse de çok farklılık olmamıştır bu konuda yapılan iyimser çalışmalar tatminkar değildir. Kamu ihale kanunu birçok sektörün ortak kanunudur. Bu kanunun temelinde fiyat rekabeti vardır. Ama fiyat kalite ile değerlendirilmelidir. Rekabetçi ortamdaki fiyatlar hastanelere sunulduğunda yerel firmalar zor duruma düşüyor. Şehirde kazandığımızı şehirde harcamalıyız üretici ve ithalatçıların katıldığı ihale düzeninde kazançlar büyük şehirlere gidiyor bu şehre getirdiği kaybı sizin takdirinize bırakıyorum. Yerel firmalar mutsuz, hastaneler mutsuz, hastalar mutsuz... Sağlık bir hizmet hepimiz bu kapılardan giriyoruz. En büyük mutsuzluk hastaların mutsuzluğudur. Medikal anlamında üretici firması sayısı 1548,  ithalatçı Firma 2100 yerel bayiler 9316 bu bağlamda 100 bin kişiyi ilgilendiren ciddi bir sorun yaşıyoruz. Bu sistem bizi mutlu etmiyor” dedi. Başnuh ayrıca tıbbi cihaz yönetmeliği çerçevesinde fiziki koşullar ve personel konusunda belli bir standart geldiğini uygulamalar için 15 Kasım 2015’in son tarih olduğunu belirterek duyuruda bundu.

satso_meclis_toplantisi3-003.jpg