Edinilen bilgilere göre olay geçtiğimiz hafta, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Kampüsü’nde meydana geldi.

Ortopedi servisinde aynı odada yatan ve isimleri Ayşe olan iki hastadan biri, akşam nöbetçi olan bir hemşir ve bir hemşire tarafından sabah yapılacak ameliyata hazırlanırken, ameliyatı yapacak Dr. E.Ş., hastaya kan takviyesi yapılmasını istedi.

Bunun üzerine nöbetçi hemşir ve hemşire iddiaya göre, isimleri aynı olan hastaları karıştırarak, ameliyat olacak 75 yaşındaki hastaya aynı isimdeki diğer hastanın kan grubundaki kanı verdi.

Farklı kan grubu verilen Ayşe isimli hasta ilerleyen saatlerde fenalaşarak yoğun bakıma alındı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen hasta, ertesi gün hayatını kaybetti.

Yapılan incelemeler sonrasında ise hastanın, yanlış kan verilmesi nedeniyle öldüğü ortaya çıktı. Olayın duyulması üzerine ihmali bulunan personel hakkında gerekli soruşturma başlatıldı. Öte yandan olayın savcılığa intikal ettiği ve adli soruşturmanın başlatıldığı öğrenildi.  / Tuğrul Gümüşel – Özel Haber