Karasu Devlet Hastanesi Organ Bağışı Birimi ile Eğitim Birimi tarafından düzenlenen etkinliğe, Hastane Başhekimi Op. Dr. Celalettin Akyol, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Müge Yıldız, hastane yöneticileri ile yataklı servis sorumluları katıldı. Vatandaşların organ bağışı konusunda bilgilendirmek amacıyla açılan stantlarda bağış yapmak isteyen vatandaşlar da form doldurarak bağışta bulundu.

Organ bağışını önemine vurgu yapan Başhekim Celalettin Akyol, “Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, tüm dünyanın olduğu gibi, ülkemizin de en önemli sağlık sorunlarının başında yer alıyor. Türkiye’de, organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastalar, uygun organ bulunamaması nedeniyle hayatlarını kısa süre içinde kaybediyorlar” dedi.

Tüm çalışanlar, hasta ve hasta yakınlarında farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlik Organ Bağışı bekleyen hastaların umudunu simgeleyen sembolik balonların gökyüzüne uçurulmasıyla sonlandırıldı.