3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında düzenlenen programın açılış konuşmasını Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü yaptı. Ardından Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk ve Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan da günün anlam ve önemine ilişkin vatandaşlara hitap etti.  Halk Sağlığı ile ilgili tüm konulara farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliğe İlçe Emniyet Amiri Murat Köksal, Ferizli Engelliler Birlik Beraberlik Derneği Başkanı Ahmet Uçkesen, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr.Mümtaz Seyda ve Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Maruf Memduh Sert katıldı.

Sağlık kontrolü

Ferizli ilçe Emniyet Amirliği önündeki meydanda kurulan stantlarda Halk Sağlığı Müdürlüğünün faaliyetleri tanıtılarak vatandaşlar bilgilendirildi. Sağlık personeli tarafından halka ücretsiz olarak diş taraması, solunum fonksiyon testi, vücut analizi, kan şekeri ve tansiyon ölçümleri yapıldı.

Engellilere bisiklet

Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında engelli bireyleri fiziksel aktiviteye teşvik etmek amacıyla günün anısına bisiklet armağan edildi. Standları ziyaret eden vatandaşlara forma, şapka, el kitapçığı ve spora teşvik amacıyla fiziksel hareket reçetesi dağıtılarak; su ve çeşitli içecek ikramlarında da bulunuldu.

Çocuklara özel ilgi

Sağlıklı yaşam araçlarının dışında mobil ağız diş sağlığı tarama ve röntgen tarama araçları da etkinlik alanındaki yerini aldı. Halk sağlığı konusunda alanında uzman hekimlerin bulunduğu stantlarda, psikologlar, diyetisyenler, çocuk gelişim uzmanları, hemşire, ebe ve diğer sağlık personelleri de hazır bulundu. Çocuk Gelişim Uzmanlarının da alanda bulunan çocuklarla tek tek  sohbet ederek ilgilendikleri gözlerden kaçmadı.