İlk olarak Pamukova İlçe Devlet Hastanesi ve Toplum Sağlığı Merkezini ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü’ye Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Serdar Değirmenci eşlik etti. Öğütlü,Başhekim Uzm. Dr. Sena Genç Elden’den geçici hizmet binasında yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Öğütlü yeni hastane binasının bitme aşamasına geldiğini dile getirerek, yeni binanın kullanılmaya başlamasıyla birlikte fiziki alan sorunun kalıcı olarak çözüme kavuşturulacağını söyledi. 
Yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de COVID-19 salgını nedeniyle inşaat çalışmalarının yavaşladığını hatırlatan Öğütlü, “Pamukova Hastanemizin yeni binasının tamamlanması ile birlikte ilçelerimizde yenilenmemiş bina kalmamış olacak. Toyotasa İlk Yardım Hastanemizin de yeni binasına kavuşmasını sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuştu.
Pamukova’daki ziyaretlerinin ardından Geyve Devlet Hastanesine geçen Öğütlü, Başhekim Uzm. Dr. Semih Songür’den çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Poliklinik ve acil servis alanlarında hasta ve yakınlarıyla sohbet eden Öğütlü, ilçe hastanelerinin bölge halkının ihtiyaçlarını en üst seviyede karşılaması için mevcut imkanları en iyi şekilde kullanarak, her türlü desteği sağladıklarını ifade etti. 
Öğütlü, “Her zaman söylediğimiz gibi ilçe hastanelerimizin güçlü olması ve bölge halkının sağlık hizmetini karşılaması, merkezde özellikle Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanemiz başta olmak üzere, Yenikent ve Toyotasa hastanelerimizdeki yükünün azalmasını sağlıyor. Hastane yöneticilerimizle sürekli güncellenerek gerçekleşen görüşmelerimizin akabinde, gerek Bakanlığımıza iletilen taleplerimiz gerekse ellimizdeki imkanların paylaşımı ile hastanelerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
Geyve Devlet Hastanesinin ardından Taraklı İlçe Devlet Hastanesi ve Toplum Sağlığı Merkezini ziyaret eden Öğütlü, hastane personelini veacil serviste tedavi gören hastaları ziyaret etti. Öğütlü, Hastane Başhekim Uzm. Dr. Ogün Taydaş’dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.