Dünya Emzirme Haftası dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de sağlık kuruluşlarında etkinlikler düzenlendi. İl Sağlık Müdürlüğünün katılımıyla kamu ve özel hastanelerde gerçekleştirilen etkinliklerde anne sütünün özellikle bebeğin doğumu sonrası ilk altı ayda önemli bir besin ve bağışıklık yükseltici doğal gıda kaynağı olduğu belirtildi. Etkinliklerde,  altıncı ayın ardından bebeğin ek gıdalara başlanmasıyla beraber, emzirmenin iki yaş ve ötesine kadar sürdürülmesininönem taşıdığı ifade edildi.

Bebeğin ilk aşısı anne sütüdür
Emzirmenin bebek ile anne arasındaki duygusal bağı güçlendirdiği, annenin bebeğini benimsemesi ve bebeğin sağlıklı bir kişilik kazanmasını kolaylaştırdığı ifade edilirken, emziren annelerin kendilerine güvenleri ve annelikten aldıkları hazzın da daha fazla oluğuna dikkat çekildi.  
Öte yandan COVID-19 ile mücadele döneminde hastalığa yakalanan anneden doğan bebeklerin doğum sonrasındaki beslenmesinde Dünya Sağlık Örgütü ve uluslararası otoritelerin önerilerine göre bebeğin annesi ile görüşüldükten ve gerekli bilgilendirmeler yapıldıktan sonra, önlemler alınarak beslenebileceği belirtildi. Eğer anne bebeğini emzirmeye karar verirse el hijyeni sağlandıktan sonra tıbbi/cerrahi maske takarak bebeğini emzirebileceği bilgisi paylaşılırken, ilaç kullanmak zorunda olan annelerin ise hekimin önerilerine göre hareket etmeleri gerektiği vurgulandı. COVID-19’a karşı aşılanma konusuna da değinilirken, emziren annelerin ve gebelerin aşılanma konusunda gönül rahatlığıyla aşı yaptırabilecekleri ifade edildi.