Başarılı geçen 1 yılın ardından görevlerine devam etmeye hak kazanan adaylar gerçekleştirilen yemin töreniyle asil memur oldular.

Düzenlenen törene İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetler Başkanı Dr. Hasan Bektaş, Sağlık Müdür Yardımcısı Suat Koçak, Şube Müdürleri ve memur yakınları ile diğer çalışanlar katıldı.

Törende doktor, hemşire, tıbbi sekreter, veri hazırlama işletmeni, laborant gibi sağlığın çeşitli alanlarında görev yapacak 83 personel Anayasaya, kanunlara ve etik kurallara bağlı kalacaklarına dair yemin etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemiyle ilgili kısa bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr Aziz Öğütlü, "Diploma, meslek alanınızla ilgili her şeyi bildiğinizin ve yapabileceğinizin garantisi değildir. Mesleğinizle ilgili bilgileri ve becerileri aldığınızı gösteren bir belgedir. İşinizi iyi yapabilme konusundaki tek garanti sizlersiniz. Yapabileceklerinizin farkında olmalısınız ve bunları geliştirmek için sürekli çaba göstermelisiniz.

Unvanınız ne olursa olsun, görev yeriniz neresi olursa olsun ilk önce insana saygıyı sonra insan sağlığını temel alan kutsal hizmetin önemli bir parçası olacağınızı unutmayın. İnsan sağlığına hizmet etmek büyük öz veri gerektirir, sabır ister, güler yüz, tatlı dil ister. Görevinizi Allah için ve severek yaparsanız en başta bütün olumsuzlukları bertaraf etmiş olursunuz. İleride göreceksiniz, size karşı duyulan memnuniyetin, bir duanın, bir teşekkürün nasıl yorgunluğunuzu azalttığını ve huzur verdiğini...
Bilmeniz gereken her şeyi öğrendiğinize, tüm olumsuzluklara karşı titiz bir şekilde ve çok çalışarak görevinizin hakkını vereceğinize inancım tam olarak meslek hayatlarınızda başarılar diliyorum" dedi.