Sakarya medyasında farklı bir yeri olan Medyadetay ailesine doğru yelken açtım. Teknik ekibiyle, yazı ailesiyle, okuyucusuyla bir sevgi yumağı oluşturan bu büyük aileye "Merhaba" diyorum.Medyadetay ailesinde ilk yazım olması nedeniyle köşeme henüz bir baş

Sakarya medyasında farklı bir yeri olan Medyadetay ailesine doğru yelken açtım. Teknik ekibiyle, yazı ailesiyle, okuyucusuyla bir sevgi yumağı oluşturan bu büyük aileye "Merhaba" diyorum.

Medyadetay ailesinde ilk yazım olması nedeniyle köşeme henüz bir başlık bulamadım. Aslında köşemin adını “Üç Maymun” koymayı düşündüm ancak arkadaşlarım bu tanımı bir bayan köşe yazarına pek yakıştırmadılar galiba. Benden çiçek böcek, adım gibi Şirin mi Şirin ya da daha feminen yazılar bekliyorlar sanırım.

Sapanca Yenises Gazetesi’nde tam altı senedir haber yazıyorum ama köşe yazmak ayrı bir zanaat. Bir kaç köşe yazısından sonra duruma alışırım ancak ilk yazı gerçekten de sıkıntılı bir durum.

Medyadetay ailesi ile tanışalı iki sene oldu. Doğru bildiğini sonuna kadar savunan, haber metinlerinin satır aralarında gözdağı vermeyen, aklında ne varsa kalemine döken, her şeyden önemlisi duruma ve şartlara göre değil her zaman dik duruş gösteren ilkeli haberciliğini beğendiğim bu ailenin bir parçası oldum hasbelkader.

Bu sebeple bizi tanıştıran ve bir arada olmamızı sağlayan kişiye buradan bir kez daha teşekkür ediyorum!!!

Önümüzdeki günlerde ele alınacak, yorum yapılacak, neden ve niçinlerini sorgulayacağımız bir çok gündem maddesi var tabii aklımızda.

İlk haftadan konulara balıklama dalmak istemediğim için takdir edersiniz ki dönüp dolaşıp aynı mevzulara sarıyorum.

Buradan sizlerle öncelikli olarak altı senedir nabzını tuttuğum Sapanca’nın beklentilerini ve beklemediklerini paylaşacağım.

Sapanca’da siyasi nabız nasıl atıyor?

Yerel yönetimin icraatları halk tarafından nasıl karşılanıyor?

Sokakta ki vatandaş iktidardan ve muhalefetten ne bekliyor?

Sakarya gündemi Sapanca’da nasıl yorumlanıyor?

Sapanca gerçekten Sakarya’nın misafir odası mı?

Sakarya’nın arka penceresi mi? Marmara’nın incisi mi?

Bunlar lafı güzaf sözler mi?

Gerçek hayatlar, yaşamlar böyle mi?

Sorular, sorular, sorular.

Bu soruların cevaplarını hep birlikte değerlendireceğiz.

Elimizden geldiği, kafamızın yettiği, kalemimizin yazdığı kadar 

Esen kalın.