Kültürden sanata, felsefeden edebiyata birbirinden farklı konu ve konuklarıyla okuyucuları tarafından ilgiyle takip edilen aylık şehir kültürü gazetesi Serdivan Ajans yeni sayısında, İbn Haldun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi, şair ve yazarAhmet Murat Özel ile okumak ve yazmak gerçekleştirdiği röportajla takipçilerinin karşısına çıkıyor.

“Okumak, yazmanın bir biçimidir”
Röportajda, iyi bir yazar olmanın ancak iyi bir okur olmakla mümkün olabileceğini ifade eden Ahmet Murat Özel, kendi yazarlık sürecinin de okumakla başladığını ve dilin yazı yazmadaki önemine dikkat çekiyor. Edebiyat, modern şiir, yayıncılık ve dergicilik üzerine devam eden röportajda, Türk Edebiyatı’nın gelmiş olduğu noktayı değerlendiren Özel, binlerce yıllık geçmişimizle beslenen bir kültüre sahip olduğumuzu belirtiyor.

“Medeniyetimize sahip çıkmalıyız”
Serdivan Ajans’a özel olarak düşüncelerini kaleme alan gazeteci ve fikir adamı Yusuf Kaplan ise “Yorum” köşesinden okuyucularına sesleniyor.
Eğitim, tarih, kültür, sanat, siyaset ve medyanın değişen dünyadaki serüvenine dair değerlendirmede bulunan Kaplan, olumsuz gidişatın ancak karamsarlıktan kurtularak ve ortak akıl iradesiyle ortadan kalkacağını ve medeniyetimize sahip çıkmanın en mühim mesele olduğunu altını çiziyor.

Özgürlükler şehri Amsterdam
Her sayıda farklı bir şehrin tanıtıldığı Serdivan Ajans’ın bu sayısında, bisiklet dostu, özgürlüklerin, sanatın, müziğin ve eğlencenin başkentiAmsterdam, “Gezen Adam Osman Ateş”in izlenimleriyle seyahat köşesinde yer alıyor. Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada; gelenekli sanatlar, biyografi, yorum, söyleşi, araştırma ve kitabıyat köşelerinin yanı sıra çeşitli yazarlardan denemelerin de yer aldığı Serdivan Ajans’ın bu sayısının da yine dopdolu olduğu belirtildi.

İsteyen herkesin aylık şehir kültürü gazetesini Serdivan Belediyesi’nden veya Serdivan Fikir-Sanat Akademisi’nden ücretsiz olarak temin edebileceği söylenirken aynı zamanda fikirvesanat.org adresinden de Serdivan Ajans’ın dijital haline de ulaşılabileceği ifade edildi.