Adapazarı Belediyesi tarafından her ay düzenli olarak gerçekleştirilen kültür sanat etkinlikleri Prof. Dr. Haşim Şahin’in, Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nde gerçekleştirdiği “Tarih Bilinci” başlıklı söyleşiyle devam etti. Söyleşiye çok sayıda öğrenci katılım sağladı. 

“Bütüncül bir tarih okuması yapmalısınız”
Tarihe vakıf olmak isteyenlerin genel tarih okumaları yapmaları gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Haşim Şahin, “Eğer tarihi ve içinde bulunduğumuz toplumun geçmişini sağlıklı şekilde öğrenmek istiyorsak genel bir tarih okuması yapmalısınız. Tarih tek bir medeniyet üzerinden okunamaz. Her medeniyetin dil ve kültür gibi çeşitli lokomotifleri vardır. Bütüncül okumalar bizim tarihi olaylarını objektif şekilde değerlendirmemize vesile olacaktır” şeklinde konuştu.

Öğrenciler için eserlerini imzaladı
Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi konferans salonunda gerçekleşen söyleşi sonrası Prof. Dr. Haşim Şahin öğrenciler için eserlerini imzaladı. Etkinlik Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel’in akademisyen, yazar Şahin’e hediye takdimiyle son buldu. 

Kültür etkinliklerinin diğer adresi güzel sanatlar lisesi 
Adapazarı Belediyesi Ekim Kültür Sanat Etkinlikleri, 13 Ekim Çarşamba günü Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi’nde, Öğr. Gör. Gülay İnce’nin Özgün Baskı Teknikleri başlıklı söyleşisiyle devam edecek.