Başkan Işıksu’ya ziyaret
Tecrübeli fotoğrafçı, Sakarya İl Halk Kütüphanesi’ndeki Workshop etkinliği öncesinde Başkan Mutlu Işıksu’ya makamında nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Işıksu, “Sizin gibi engin tecrübeleri olan bir ismi Adapazarı’mızda ağırlamaktan ziyadesiyle mutluyuz. Tarihe olan tanıklığınızı önemsiyor, kültür ve sanata verdiğiniz değer için de ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi. 

İyi fotoğraf için doğru zaman
Foto muhabirliği ve fotoğraf sanatçılığı arasındaki farklara değinen Aral, “Foto muhabirinin en büyük handikapı zamandır. Bir foto muhabiri zaman bağlı kalmaksızın durumu kurtarmaya bakar. İyi bir fotoğraf sanatçısı ise daima en uygun zamanı bekler ve iyi kareyi yakalamaya özen gösterir” şeklinde konuştu.

Doğru habercilik ve nitelikli araştırma
Aral, gazeteciliğin temelinde araştırmacılığın yattığını belirterek, “Gazeteci adaylarının olaylara geniş bir pencereden yaklaşması lazım. Olaylara neden, nasıl ve niçin sorularıyla bakılması gerekiyor. Dürüstlüğünden emin olduğunuz gazetecileri takip etmelisiniz. Kendinizi mutlaka bir alanda yetiştirmelisiniz. Bunları yaparken evrensel bir perspektife de sahip olmalısınız. Tabi bunun için de İngilizce öğrenmek, hatta mümkünse bunun yanında bir dile daha sahip olmak sizi her zaman bir adım öne çıkaracaktır” dedi.

“Savaşların muhabiri oldum”
Dünyadaki birçok savaşa şahit olduğunu ifade eden usta fotoğrafçı, “23 yaşımda dünyada bilinen bir foto muhabiriydim. Dünyanın çeşitli bölgelerinde birçok savaşı takip ettim. 12 Eylül darbesi sürecinde çektiğim fotoğraflardan sonra arşivciliğin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha anladım. 12 Eylül’den bir ay sonra yolculuk yaptığım uçak kaçırıldı ve ilk defa kaçırılan bir uçakta yaptığım röportaj dünyada gündem oldu. Bu vesileyle birçok ödül aldım. Ancak sadece savaşlar değil, doğa, vahşi yaşam ormanları da benim ilgi odağım oldu. Çeşitli belgeseller çektim. Çok yönlü olmanın, doğru haberin peşinde koşmanın hayatıma çok tecrübeler kattığını söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

Aral’a teşekkür
Workshop etkinliği sonrası Adapazarı Belediyesi Meclis Başkanvekili Mehmet Yılmaz, katılımcılarla paylaştığı tecrübeler için teşekkür ederek, hediye takdiminde bulundu.