Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından 5 Mayıs 2012 günü İstanbul Üniversitesi Avrasya Enstitüsü Konferans Salonunda “Türk Gençliği ve Milli Meseleler” konulu bir toplantı düzenlendi.Yrd.Doç.Dr. İlyas Topsakal paneli yönetirken, Atatürk Üniversitesi

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından 5 Mayıs 2012 günü İstanbul Üniversitesi Avrasya Enstitüsü Konferans Salonunda “Türk Gençliği ve Milli Meseleler” konulu bir toplantı düzenlendi.

Yrd.Doç.Dr. İlyas Topsakal paneli yönetirken, Atatürk Üniversitesi Öğrencisi ve Erzurum Güneş Vakfı Gençlik Kolları Başkanı Furkan Oğuzhan Polat, “Küreselleşme ve Türk Milliyetçiliği” üzerine bir konuşma yaptı. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğrencisi Ayşe Merve Akbulut “Türk Gençliğinin Kimlik Meselesi ve Günümüz Türkçülüğüne Yeni Yaklaşımlar”, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Ali Duygu, “Doğu Türkistan ve Doğu Türkistan’da Zorunlu Kürtaj”, TDAV Gençlik Kolları Üyesi Ahmet Temiz de “Türkçülük Ülküsü ve Türk Dünyası” konusunda bir konuşma yaptı.

 

Kültür tarihçisi Dursun Gürlek, Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı’nda

11 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00’da düzenlenen Kubbealtı Sohbetleri’nde

Merkez Efendi’nin hayat hikâyesini anlattı.

 

Bu yıl 100. yılını idrak eden Türk Ocakları’nın dünü ve bugünü Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) tarafından düzenlenen “Bâbıâli Sohbetleri” çerçevesinde 17 Mayıs Perşembe akşamı ele alındı. Türk Ocakları İstanbul Şubesi Başkanı Dr. Cezmi Bayram’ın konuşmacı olarak katıldığı TimaşKitapkahve’deki toplantıyı gazeteci Hüseyin Sarıkoç yönetti.

 

Yazar Beşir Ayvazoğlu da,  Kubbealtı Beyazıt Kitabevi’nde 18 Mayıs Cuma günü yeni yayımlanan Üçüncü Tepede Hayat: Beyazıt’ın Derin Tarihi isimli eserini anlattı. Beşir Ayvazoğlu,  Beyazıt Meydanı'nın tarihinden bahsederken bu mekânlardan geçen şairleri, yazarları, sanatkârlarıyla bir kültürün tarihini de dile getirdi.

 

Yeni Kitap

Bu arada Erol Cihangir, Rus Edebiyatında Kur’an-ı Kerim adlı önemli bir kitabı yayımladı. Doğu Kütüphanesinden çıkan kitabı Asif  Hacılı hazırlarken eserin hazırlanmasına Arif Acaloğlu katkıda bulundu.