Programa Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Av. Levent Bülbül ve İl başkanı Ahmet Ziya Akar, İyi Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cihan Kolip, İl Başkanı Selçuk Kılıçaraslan ve ekibi,  Ak Parti İl Başkanı Yunus Tever ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Adapazarı Belediye Başkan Adayı Mutlu Işıksu, Adapazarı Belediye Başkan Vekili Erol Aydın, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, MÜSİAD Başkanı Yaşar Coşkun ve SMMMO Odası Başkanı Ertuğrul Kocacık, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal ERDEM ile çok sayıda muhtar ve STK temsilcisi katıldı.

Kızılay Genel Merkezini temsilen genel kurula katılan Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet İşgüzar bir konuşma yaparak, bugün dünya üzerinde yaşanan sıkıntıların giderilmesinde Türk Kızılay’ının önder bir kuruluş olduğunu, Türklere has ecdamızdan miras gelen ve dinimizin emrettiği şekilde yardımların müşvik bir şekilde yapıldığını bu anlamda diğer Kızılhaç ve Kızılay kuruluşlarının da yardımlarını Türk Kızılay’ı eliyle dağıtıldığını söyleyerek, özellikle ülkemizde bulunan mültecilerle ilgili de Suriye’den gelen mültecilerin orada güvenli bir bölge oluşturulana dek ülkemizde misafir edileceklerini belirtti.

Adapazarı Belediyesi ile ortak yürütülen Sosyal Yardım Marketine katkıları dolayısıyla Adapazarı Belediye Başkan vekili Erol Aydın’a ve yeni dönem yönetimde yer almayacak yönetim kurulu üyelerine teşekkür plaketi takdim edilerek, tek listeyle girilen kongrede mevcut başkan Zahit Tiryaki yapılan faaliyetler hakkında bir konuşma yaparak kongre sonunda tekrar seçilerek güven tazeledi.  

Zahit Tiryaki konuşmasında; “1868 yılında bir grup idealist doktorla başlayan bu serüven, ilk yıllarda hasta ve yaralı askerlere yardım etmek üzere kurulmuşken, bugün dünyanın neresinde olursa olsun, dil, din, ırk, renk ve mezhep gözetmeksizin mazlum ve mağdur coğrafyada yaşan insanlara yardım götürmektedir. 150 yıldır, kurulduğu 1868 yılından günümüze, savaşlarda, göçlerde, afetlerde, ülkemizde ve uzak coğrafyalarda yardımın, merhametin ve iyiliğin temsilcisi olmuş ve Kızılay olarak kurulan ilk kuruluş olması nedeniyle hilalimiz bugün dünya coğrafyasındaki tüm Kızılay kuruluşlarının sembolü olmuştur.  Milletinden ve devletinden aldığı bu güçle, sadece savaşlarda değil, afetlerde, kıtlıkta ve hastalıkta her zaman tüm insanlığın ve insanlarımızın yanında yer almış ve iyiliğin amiral gemisi olmuştur. Bütün bu faaliyetleri siz değerli bağışçılarımızın destekleri ile en üst yöneticisinden, personeline ve Kızılay’a gönül vermiş gönüllüler ordusuyla, insan onuruna yakışır, tevazu samimiyetle yardım faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu vesile ile İlk kuruluş adımız olan Hilal-i Ahmer’den Kızılay’a 150 yıldır bizleri destekleyen bağışçılarımız ve gönüllülerimizin vefat edenlerini rahmetle anıyor, hayatta olanlara uzun ömürler diliyorum” dedi.