Sakarya’nın zengin mutfak kültürünün ulusal ve uluslararası boyutta daha geniş kitleler tarafından tanınması, unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerin ortaya çıkarılması ve tespit edilen bu yemeklerin günümüz yemek kültürüne uyarlanarak Sakarya’nın gastronomi turizmi alanında da ön plana çıkarılması amacıyla Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi işbirliğinde üç kategoride düzenlenen  “Sakarya Yöresel Yemek Tarifleri ve Sunumu Yarışması” sonucunda dereceye girenlere ödülleri verildi. 
Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde; dereceye giren yarışmacılara İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Güngör ve Şube Müdürü Nursel Eroğlu tarafından ödülleri takdim edildi. Kategori birincilerine çeyrek altın, kategori ikincilerine 6 kişilik 24 parça porselen yemek takımı ve katılım belgeleri verildi.
Müdür Vekili Mehmet Güngör, bu tür yarışmaların ilimizin gastronomi turizmini canlandırmak açısından da faydalı olduğunu belirterek ilerleyen dönemlerde de kurumun, yemek yarışmalarının yapılması konusunda çalışmalara devam edeceğini söyledi.