Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, sel ve orman yangınlarının neden olduğu tahribatların ve afetlerden zarar gören vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için yapılacak yardımlar değerlendirildi.
Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen istişare toplantısına Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın yanı sıra; kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, Büyükşehir Belediye Bürokratları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile oda başkanları katıldı.


“Dünyada bu konuda örnek bir milletiz”
Sakaryalıların 17 Ağustos depremini yaşadığını, bu nedenle afetzedelerin durumun çok daha iyi anladığını söyleyen Vali Kaldırım, Türk insanının zor günlerde birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla yardımlaşma ve dayanışma anlamında tüm dünyaya örnek bir millet olduğunu ifade etti. Vali Kaldırım, “Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen afetler sebebiyle vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyetlerin hızlıca giderilmesine ve yaraların biran önce sarılmasına katkı sağlamak amacıyla kamu kurumlarının, belediyelerin, OSB'lerin ve odaların yetkililerinin katılımıyla bu toplantıyı düzenledik. Yapılacak istişare ile afet bölgelerine yönelik yardımlar için gerekli koordinasyonun sağlanacağına ve bu konuda Sakarya olarak önemli katkı sağlayacağımıza inanıyorum” dedi.
Vali Kaldırım, isteyen vatandaşların da "YANGIN" ya da "SEL" yazarak 1866'ya SMS göndererek kampanyaya katılabileceklerini söyledi.