Antalya ve Muğla’da etkili olan orman yangınlarına müdahale için bölgeye giden ve 13 gün boyunca canla başla mücadele eden Sakaryalı 9 itfaiyeci, görevlerini tamamladı. 
4 araçla bölgeye giden ekip, yaşadıkları zorlu süreci anlatırken, millet ve devletin birlik beraberlik içerisinde var güçleri ile yangın bölgelerinde mücadele ettiğini söyledi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdahale Şube Müdürü Hakan Yanak, “Antalya ve Muğla bölgesinde oluşan orman yangınlarına müdahale için, 4 araç ve 9 personel bölgeye gönderildi. Daha sonra ekip ikiye ayrılırken, bir kısmı Antalya, bir kısmı ise Muğla bölgesinde yangınlara müdahale etti. Oradaki ekiplerle koordineli bir şekilde çalışıldı” dedi. 


Sakarya Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı K9 Köpekli Arama Birim Amiri ve itfaiye eri Murat Akbaş ise, gönüllü olarak yangın bölgesine gittiklerini ifade ederek, “Mücadelenin başından sonuna kadar milletimizin maddi ve manevi desteklerini, dualarını üzerimizde hissettik. Sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunun farkındaydık. Özellikle Kızıldağ bölgesi çok riskli bir bölgeydi. 270 haneli köyden geriye sadece 20 hane kalmıştı. Bizim köye gittiğimiz öğrenen köy sakinleri geri dönerek, bizimle birlikte mücadeleye katıldı” diye konuştu.


Yangınların içerisinde kaldıkları zamanlar olduğunu söyeyen Akbaş, “Bizden 2 gün önce bölgeye giden arkadaşlarımızın ölümden döndüğü görüntüleri dehşetle izledik. Onlar bile oradan nasıl çıktıklarını bilmiyorlar. Allah’ın yardımı, milletimizin duası ile oradan çıktılar. Aynı şekilde biz de birkaç defa ters rüzgara yakalandık. Ama inancımızı hiçbir zaman kaybetmedik, hiçbir zaman korku ve endişemiz olmadı. Çünkü bu aziz milletin desteğini gördükten sonra bizler sadece görevimizi bitirebilmeye odaklandık” dedi.